Det norske flagget på flaggstang på nasjonaldagen 17.mai.Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Erik Johansen

Hva gjør du på 17. mai? Send oss bilder av feiringen

Til tross for at 2020 blir et annerledes år, girer vi opp til en skikkelig festdag på varden.no! Slik dekker vi nasjonaldagen i Telemark.

Fra tidlig morgen til sent på kveld vil du kunne ta del i feiringen på kryss og tvers av Telemark.

– 17. mai i år blir en historisk dag, og vi er spent på å se mangfoldet av markeringer rundt om i Telemark. Vi i redaksjonen har forberedt oss godt, og på Varden.no kan leserne finne bildeserier, livesendinger og saker fra tidlig morgen til sent på kveld, så her er det bare å følge med gjennom hele dagen, sier digitalredaktør Lena Beathe Arneberg.

Livesendinger:

Alle sendingene finner du på vår Facebook-side og på varden.no.

08.00: Morgensending, i samarbeid med Skien kommune. Det blir blant annet salutt, festringing fra Skien kirke, flaggheising utenfor rådhuset med musikk og sang. Telemark symfoniorkester avslutter sendingen med «Norge i rødt, hvitt og blått».

12.00: Sending for barna, i samarbeid med Skien kommune. Det blir sang og musikk, samt kunngjøring av beste Minecraft-bygg. Avsluttes med nasjonalsangen klokka 13.00.

17.00: Festaften i Ibsenhuset, i samarbeid med Skien kommune. Jannicke Irwing Abrahamsen leder seerne gjennom en sending med musikk og taler. Blant de som kommer er Jonis Josef for, Symre Taugbøl Gundersen, Jan Erik Fillan, Nina Gromstad og Hilde Norland Gundersen står for de musikalske innslagene. Ordfører Trond Ballestad takker for dagen.

19.00: Festaften på Ælvespeilet, i samarbeid med Porsgrunn kommune: Programleder Sarah Natasha Melbye leder seerne gjennom en sending med musikk, gjester og tradisjonsrike innslag fra Porsgrunns 17. mai-feiring. Blant gjestene er Emil og Didrik Solli-Tangen, 17.mai-general Haavard Gjestland, russepresident Thea Myrvang, Tommy Sørbø og politiker Torbjørn Røe Isaksen (H).

Send inn bilder

Vi oppfordrer også alle leserne våre til å sende inn bilder, slik at vi kan vise fram 17. mai-feiringen i hele Telemark.

– Her er intet for smått og intet for stort. Enten du er på hytta, hjemme, i båten eller et helt annet sted - vi gleder oss til å se hva leserne våre finner på denne nasjonaldagen, sier Arneberg.

Bildene kan sendes til oss på e-post til redaksjonen@varden.no, eller du kan tagge oss på Instagram med #vardentelemark.

Artikkelen fortsetter under annonsen.