– Blir kjent med dem på et veldig nært nivå

18 år gamle Sondre Lindhagen Nilssen fra Kragerø har 30.000 lesere på sin blogg. På bloggen legger han ut intervjuer han selv har laget med kjente personer.

18-åringen som er elev ved Hjalmar Johansen videregående skole startetbloggensom en skoleoppgave.

– Jeg har alltid vært glad i å skrive. Da jeg bodde og gikk på skole hjemme i Kragerø, jobbet jeg litt som frilanser for KV (Kragerø blad Vestmar), sier 18-åringen.

penhjertige kjendiser

Som ungdomspolitiker i AUF er han engasjert i samfunnet og glad i å møte mennesker, og derfor falt det naturlig at bloggen skulle bestå av intervjuer.

– Det er gøy å møte nye mennesker å få høre litt om livet deres som man kanskje ikke har hørt så mye om tidligere. Det jeg liker spesielt godt er at jeg blir kjent med alle på et veldig nært nivå. De tillater meg å skrive om veldig personlige ting, og om livet deres generelt. Og det er jeg veldig takknemlig for, sier Lindhagen Nilssen.

Klassekamerat Nicolay Wesseltoft har designet hjemmesiden til Sondre. – Vi har diskutert mye, men er stort sett enige om hvordan den skal se ut, sier Wesseltoft. – Jeg er veldig glead for at Nico har laget sida for meg. Det er et poeng at den skal være enkel, og jeg erveldig fornøyd med hjelpen, sier Sondre.
Klassekamerat Nicolay Wesseltoft har designet hjemmesiden til Sondre. – Vi har diskutert mye, men er stort sett enige om hvordan den skal se ut, sier Wesseltoft. – Jeg er veldig glead for at Nico har laget sida for meg. Det er et poeng at den skal være enkel, og jeg erveldig fornøyd med hjelpen, sier Sondre.
Alle intervjuene kan du lese på hjemmesiden lindhagen.no.
Alle intervjuene kan du lese på hjemmesiden lindhagen.no.

Intervjulista så langt er varierende med mennesker som Sondre finner interessante, med navn som politiker Bård Hoksrud, artist Atle Pettersen og Paradise Hotel-deltaker Stian Thorbjørnsen.

Bredt spekter

Han synes det er vanskelig å trekke frem noen høydepunkter, men sier det er flere av intervjuobjektene som har overrasket ham.

– Jan Thomas kjente jeg jo bare gjennom media, men han var utrolig reflektert og spennende å snakke med. En utrolig hyggelig kar. Rapperen Don Martin fra Gatas Parlament var også usedvanlig hyggelig å prate med, med mange sterke historier. Allikevel er det kanskje intervjuet med rusmisbruker Magnus Lilleberg som har vært sterkest. Jeg hadde aldri tidligere snakket med en rusmisbruker på denne måten, og det var spesielt å høre historiene men også refleksjonene om livet, sier Lindhagen Nilssen.

Tidkrevende prosess

lage det gode intervjuet har 18-åringen fått erfare at kan være en tidkrevende prosess.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– For det første reiser jeg mye rundt for å møte menneskene jeg intervjuer. For det andre bruker jeg fort ett par timer på selve intervjuet, og da har jeg gjort et grundig arbeid med spørsmål og temaer på forhånd, sier Lindhagen Nilssen før han legger til:

– Under intervjuet bruker jeg en båndopptaker, og det tar lang tid for å høre gjennom opptaket og renskrive notatene. Deretter må jeg også systematisere teksten slik at intervjuet blir bra. Det kan fort ta 10 timer med ett intervju.

– Alle har en historie å fortelle

De nærmeste ukene skal 18-åringen intervjue flere kjendiser, blant annet Knut “Sputnik” Storbukås fra Drangedal. Men et drømmeintervju har han foreløpig ikke tenkt så mye på.

– Det hadde jo vært moro å få gjort et slikt intervju med en internasjonal kjendis en gang, men noen konkrete navn kommer jeg ikke på her og nå. Men det viktigste for meg er at jeg uansett har et bredt spekter av personer, bransjer og historier. Og alle har en historie å fortelle, sier 18-åringen.

LES OGS�

:

-

– Det verste kapitlet i mitt liv