KLAR FOR DRIVE-IN-KONSERT: Countryringreven Hans Olaf Kastodden (t.h.) - her sammen med Arve Nilsen i en annen tidligere sammenheng. Foto: Andreas Soltvedt

Den første i sitt slag skal redde den lokale puben

Skjærtorsdag kveld blir den aller første drive-in-konserten i Telemark arrangert på Ulefoss.

- Vi ønsker å få noe positivt til å skje, sier primus motor for torsdagens arrangement, Marit Svalastog, til Varden.

Tester teknologien

Ideen til den aller første drive-in-konserten i Telemark fikk Svalastog for en ukes tid siden. Da opptrådte nemlig velkjente Klovner i Kamp på en såkalt drive-in-live i Lillestrøm. I løpet av den siste uka har Svalastog fått alt av formelle tillatelser på plass og velsignelse fra Nome kommune så vel som politi og brannvesen med på veien. Skjærtorsdag kveld håper arrangøren å ta imot 100 til 120 biler på den store parkeringsplassen ved Ulefoss idrettspark og Ulefoss samfunnshus.

– Vi ønsker å teste teknologien og se om dette kan være en ny måte for konsertformidling, sier Svalastog som er leder for EU-utviklingsprosjektet Kraft i Nome.

ØNSKER VELKOMMEN: Marit Svalastog leder utviklingsprosjektet Kraft i Nome. Skjærtorsdag håper hun på mange biler når den første drive-in-konserten i Telemark arrangeres. Foto: Andreas Soltvedt

Spiller fra en skapbil

Artistene som stiller på drive-in-konserten torsdag er lokale Hans Olaf «Waylon» Kastodden og rocktunge Electric Mud. Lyden vil bli sendt som radio-overføring til bilene gjennom Radio Grenlands frekvensnett. Ideen er at man betaler for hver bil som stiller på parkeringsplassen når konserten framføres. De som ikke kan komme, kan få med seg konserten ved å tune inn til Radio Grenland.

Les også
Her har kommunene pøst ut penger i en årrekke

Konsertscenen for anledningen vil for øvrig være en tilhenger på en skapbil utlånt av et transportfirma i kommunen.

NB! Varden skrev først at konserten skulle sendes fra et annet sted i kommunen. Dette stemmer ikke og berodde på en misforståelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Scenen er på grusplassen ved idrettsbanen på Ulefoss der hvor konserten skal være, presiserer Marit Svalastog.

Til inntekt for puben

Pengene som kommer inn, er øremerket en lokal bedrift som for tida er pålagt å holde stengt som følge av koronapandemien.

– Pengene går til Nye Kampen Pub, opplyser Marit Svalastog.

– Hvorfor akkurat denne mottakeren?

– De har ingen inntekter nå. Vi gjør dette for å se om vi kan berge puben fra å gå konkurs. Det er viktig med levende lokalsamfunn og et mangfoldig tilbud. Det blir veldig trist på en liten plass hvis en bedrift «midt i gata» går under, sier prosjektlederen.

Les også
Ble funnet død under sin egen arbeidsbil – nå er ulykken ferdig gransket