– Det var et par år på ungdomsskolen jeg ikke hadde det så kult, det er kanskje det verste kapitlet i mitt liv, sier Atle Pettersen.
– Det var et par år på ungdomsskolen jeg ikke hadde det så kult, det er kanskje det verste kapitlet i mitt liv, sier Atle Pettersen. Foto: Foto: Gitte Johannessen / NTB

– Det verste kapitlet i mitt liv

Atle Pettersen ­hadde en tøff tid på ungdomskolen i Skien.

– Jeg har ikke hatt en dårlig ungdomstid generelt. Men det var et par år på ungdomsskolen jeg ikke hadde det så kult, det er kanskje det verste kapitlet i mitt liv, sier Atle Pettersen.

Det var etter at skiensgutten deltok i Melodi Grand Prix Junior i 2003 at den tøffe perioden hans startet. Oppmerksomheten han fikk ble ikke tatt godt i mot på skolen.

– Jeg stakk meg litt frem og det var det en del som ikke likte. Jeg vil ikke si at jeg ble mobbet, men det var veldig mye baksnakking og drittslenging, forklarer ­Pettersen.

I et åpenhjertelig intervju på bloggen til Sondre Lindhagen Nilssen forteller Atle Pettersen om den tøffe tiden.

– La meg for hat

Han forklarer at han var ganske veslevoksen, lot seg ikke pelle på nesa og at han også hadde dårlige forhold til noen av lærerne sine. Det skal ha gått mange rykter rundt på ungdomsskolen og det førte til at flere av medelevene ikke likte han.

– En periode måtte jeg faktisk bli hentet på skolen av foreldrene mine for at jeg ikke skulle få juling på veien hjem. En del av de «store gutta» fra tiende klasse la meg for hat, rett og slett. Det var kanskje fordi jeg stakk meg ut og så gikk det mange rykter rundt om at jeg var en drittsekk og lignende. Det var ganske mye på en gang, sier Pettersen.

Løy om mobbing

Det var også en episode der noen jenter som mislikte han gikk til rektoren på skolen og fortalte at han mobbet fetteren sin. Da ble Pettersen og foreldrene innkalt til møte på kontoret for å snakke om den påståtte mobbingen.

– Ingen av oss skjønte noen ting og ingen hadde verken snakket med eller konfrontert fetteren min. Så vi tok det opp innad i familien, hvor han fortalte selv at dette ikke stemte. Likevel fikk jeg nedsatt karakter i oppførsel, forteller han.

Fint på videregående

Heldigvis ble alt forandret til det positive da sangeren var ferdig på ungdomsskolen og begynte på musikklinjen på videregående.

– Det var en helt fantastisk tid. Jeg gikk i klasse med folk som også drev med musikk og digga det samme som meg, det hadde jeg jo aldri vært før, sier Pettersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Musikklinja er en gjeng med raringer, så vi holdt oss mye for oss selv. Jeg tror nok ikke det er så mange elever som liker å være på skolen til klokka ni på kvelden, men det gjorde jo vi med glede, legger han til.

Nytt album

– Jeg vet ikke helt hvorfor de oppførte seg sånn mot meg på ungdomsskolen. Jeg tenkte ikke så mye på grunnen til det da, og har heller ikke gjort det i ettertid, sier Pettersen.

Den vanskelige perioden tenker han ikke så mye på lenger. Nå har han det fint og er mest opptatt av sine musikalske prosjekter. Blant annet slipper han i februar ut et nytt album sammen med rockebandet sitt, The Scheen.