annonse

– Endelig er vi på hjemmebane

THE SCHEEN
THE SCHEEN: Det nye bandet består av Atle Pettersen, Tobias Ørnes Andersen, Robin Ognedal, Rein Blomquist og Nickolas Main Henriksen

Atle Pettersen og kameratene i The Scheen er klare med sin debutlåt, «I am I».

Martin Øyvang

Sammen med kameratene Tobias Ørnes Andersen, Robin Ognedal, Rein Blomquist og Nickolas Main Henriksen starten Pettersen i fjor bandet The Scheen, noe som henspeiler på alle bandmedlemmenes hjemby, Skien.

Facebook-knapp kommer her

Kameratene møttes på skole i Skien i 2005, og allerede da begynte de å spille musikk sammen. Først under navnet Illusion, deretter som Aspera og til slutt Above Symmetry. I 2009 ga de ut prog metal-albumet Ripples som de turnerte gjennom Europa med.

Hør låta «I am I» her! (Ekstern lenke).

– Det er kjempespennende og endelig få slippe en låt med gutta igjen. Vi har gledet oss til dette lenge, sier Atle Pettersen.

Mye energi

I rundt ett år har bandet jobbet med både låter og album. Albumet kommer først til høsten, men Pettersen sier at debutlåta vil gi en god pekepinn på hvilket lydbilde albumet kommer til å få.

– Låta er egentlig en klassisk rockelåt i amerikansk stil. Det er en låt med masse energi som representerer bandet slik vi ønsker å fremstå. Endelig er vi på skikkelig «hjemmebane» når det kommer til musikken, sier Pettersen som nevner Foo Fighters og Queens of the Stone Age som inspirasjonskilder for bandet.

Kjent for musikk og dans

Atle Pettersen ble for alvor kjent for det norske publikum gjennom sin deltakelse i talentkonkurransen X-Faktor på TV2 høsten 2010 hvor han endte på 2. plass. I tillegg deltok han i kjendisdansekonkurransen «Skal vi Danse» hvor han gikk helt til topps.

Siden deltakelsen i X-Faktor har 23-åringen hatt en suksessfylt solokarriere, med singelen «Light on» fra 2011 som det store høydepunktet. Musikkvideoen til låta ble spilt inn i solfylte Miami.

Lengtet etter rockemusikken

Nå er han glad for at han endelig kan jobbe med musikken som står hans hjerte nærmest.

– Det er litt greit å komme seg ut av bobla med talentkonkurranser og dansing, hvor låtene man synger skal passe på alle radiokanaler og man skal appellere til et bredest mulig publikum, sier Pettersen før han legger til:

– Jeg har stilt meg selv spørsmålet: Hva vil jeg egentlig gjøre? Og svaret er den musikken vi gir ut nå. Dette er rockemusikk vi virkelig har lyst til å lage i lang tid, sier Pettersen.

Liveband

Som soloartist har Pettersen vært kjent for spreke soloopptredener på scenen, og han lover fansen mange konserter i tida fremover.

– Vi skal være et godt liveband, og det håper vi folk vil legge merke til. Vi skal gi fansen valuta for pengene, sier 23-åringen.

Låten «I am I» ble sluppet mandag, og Pettersen er spent på responsen fra publikum.

– Vi får jo håpe at folk blir like glad i låta som vi er. Jeg elsker den i hvert fall, sier Pettersen.

LES OGS� :

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse