Vibeke Lillefjære (fra venstre) maler, Siri Svensen Molvær designer klær, Anette Andersen hekler egen design og Katrine Bakke designer smykker. 
I seksten dager har de innredet lokaler sammen i gågata i Skien. Som et 16 dagers stunt, noe de håper andre følger opp. ALLE
Vibeke Lillefjære (fra venstre) maler, Siri Svensen Molvær designer klær, Anette Andersen hekler egen design og Katrine Bakke designer smykker. I seksten dager har de innredet lokaler sammen i gågata i Skien. Som et 16 dagers stunt, noe de håper andre følger opp. ALLE Foto: JOAKIM S. ENGER

Fargelegger sentrum

De ble lei tomme og grå butikkvinduer i sentrum. Nå sprer de farger og håper det smitter.

– Vi blir rett og slett litt triste av å se alle de tomme butikkvinduene i sentrum. Vi ønsket å bidra med det vi kan, så håper vi at flere kan få til det samme.

Det sier de fire kvinnene som i går åpnet salgsutstillingen «3 designere & 1 kunstner» i Skien sentrum. Den knallrøde løperen var nærmest som en forsmak på de friske fargene man møtte inne. Så strømmet det da også på med folk, nysgjerrige på noe nytt i bybildet.

Friske kjoler og bilder

Siri Svensen Molvær er den som har holdt på lengst av de fire. Klesdesigner, med hjerte som varemerke og kjoler i friske farger og sammensetninger. Siri ble nylig behørig presentert i Varden.

Vibeke Lillefjære driver, og jobber i, Atelier Eureka. Hun har med seg 75 bilder til utstillingen.

– Jeg begynte å male for åtte år siden. Det som kommer ut er det som bor i meg. Enten liker folk det, eller så liker de det ikke. Jeg gjør et ærlig forsøk, sier Vibeke Lillefjære, som ikke engang har gått kurs for å lære maling. I gjennomsnitt selger hun 50 bilder i året.

Sko som Katrine Bakke hekler. De frambrakte gode smil.
Sko som Katrine Bakke hekler. De frambrakte gode smil.

Første gang

– Det er første gang jeg er med på noen salgsutstilling, så jeg er både nervøs og spent, ler Anette Andersen.

Hennes farmor heklet alltid og det har Anette tatt etter. Hun driver en gen nettside, «Uthuset», og skal bygge uthus hjemme i hagen, hvor hun kan arbeide. Anette viser heklete sko, puter og lampeskjermer.

Gir bort overskuddet

Katrine Bakke begynte med smykker i november, hun designer dem og de blir laget på Filippinene. Hjelp til selvhjelp.

Katrine støtter nemlig Young Life Foundation og overskuddet går til arbeid på Filippinene, det skal bygges 30 hus til 300 foreldreløse barn.

– Jeg laget min første kolleksjon til 40 års dagen min, smiler Katrine. Som kunne registrere at smykkene falt i smak.