Erik Rotihaug, Vibecke Garnaas, Asad Shehada, Mathias Scott Pascual, Jan Erik Brodahl, Leif Kristian Tindeland, Marte Flobergseter, Terje Leer, programleder Gaute Grøtta Grav, Leif Haugo Stavenjord, Berit Ivy Junge, Vivian Kvarven, Ingebjørg
Erik Rotihaug, Vibecke Garnaas, Asad Shehada, Mathias Scott Pascual, Jan Erik Brodahl, Leif Kristian Tindeland, Marte Flobergseter, Terje Leer, programleder Gaute Grøtta Grav, Leif Haugo Stavenjord, Berit Ivy Junge, Vivian Kvarven, Ingebjørg Foto: Espen Solli/TV 2

«Farmen»-drama: Vurderer anmeldelse

Det går hardt for seg under «Farmen»-innspillingen på Lundereid gård i Kragerø. Nå vurderer deltakere politianmeldelse etter at en av dem helte et giftstoff over korn for å sabotere et ukesoppdrag.

Det er Dagbladet som omtaler saken onsdag. Etter det avisa kjenner til skal en av deltakerne ha helt giftstoffet terpentin over deler av matlageret. Dette som et forsøk på å sabotere ukesoppdraget.

– Personen ville ødelegge ukesoppdraget, og gikk derfor etter maten vår. Jeg forsøkte å stoppe vedkommende ved å si at personen kunne gjøre noe annet enn å helle terpentin over kornet vårt. Det er jo for faen livsfarlig dersom noen hadde spist det, sier en av deltakerne tilDagbladet.

Les også:Bli med inn på «Farmen»-gården

– Sa ifra til produksjonen

Deltakeren bekrefter at han helte terpentin over kornet etter å ha blitt provosert, men lar seg ikke stresse over at noen andre deltakere ønsker å levere inn en politianmeldelse.

– Det får de bare gjøre. Det var ingen som var i nærheten av å spise det greiene der. Jeg sa selv fra til produksjonen at det bare var å ligge unna det kornet. Det var fortsatt mye mat igjen som var spiselig.

Les også: Her er deltakerne på Farmen-gården i Kragerø

Får ingen konsekvenser

Overfor Dagbladet forklarer TV2s pressekontakt og «Farmen»-ansvarlig, Alex Iversen, følgende om hendelsen:

– Personen det gjelder var sur fordi h*n ble valgt til førstekjempe. Vedkommende ønsket derfor å sabotere ukesoppdraget, og ødelegge kornet så det skulle bli mindre mat på gården. Først helte h*n vann i kornet, og seinere, ifølge deltakeren selv og en annen deltaker som var til stede, penselrens i kornet. Deltakeren ga umiddelbart beskjed til kamerateamet på gården om hva vedkommende hadde gjort, og deltakerne ble raskt informert om at kornet ikke måtte spises av.

– Det var aldri deltakerens hensikt å sette noen i fare. Vedkommende ga beskjed med en gang om at h*n hadde sabotert kornet, og en av de andre deltakerne bevitnet også hendelsen. Vi hadde nok sett annerledes på det hvis h*n hadde gjort dette uten å si fra. Dette får ingen konsekvenser for deltakeren.