Dagny hadde et godt grep om publikummet i Treungen under festivalen i august. Økonomisk blir 2019 også et meget godt år for festivalen som har hentet inn alt det tapte fra 2018, ifølge festivalsjef Jørgen Solberg.
Dagny hadde et godt grep om publikummet i Treungen under festivalen i august. Økonomisk blir 2019 også et meget godt år for festivalen som har hentet inn alt det tapte fra 2018, ifølge festivalsjef Jørgen Solberg. Foto: BIRGIT ESPEDALEN

Festivalen tapte 1,5 millioner i fjor - hentet inn det tapte i år

Etter årets suksessdager i august er Treungenfestivalen tilbake der hvor den ønsker å være.

Årets utgave avTreungenfestivalen ble en suksessfor festivalsjef Jørgen Solberg og hans medspillere. Dette vises ikke minst i regnskapet slik det nå fortoner seg.

LES OGSÅ:Klubblederen startet med å kjøre økonomien i grøfta

Har hatt «voksesmerter»

– Med 99 prosent sikkerhet har vi et rekordoverskudd. Dermed ikke sagt at det er gull og grønne skoger for Treungenfestivalen. Vi har egentlig bare tatt tilbake det vi tapte i fjor. Likevel viser årets resultat at festivalen er bunnsolid med tanke på videre drift i framtida, sier Jørgen Solberg til Varden.

– Nøyaktig hvor stort ser du for deg at overskuddet blir?

– I fjor tapte vi 1,5 million. Om en måneds tid vet vi enda mer om hvordan 2019 ender opp. Men det tapte er tatt tilbake. Det er det ingen tvil om, sier festivallederen fornøyd.

Livet smiler til Jørgen Solberg igjen etter at 2018 var økonomisk blytungt.
Livet smiler til Jørgen Solberg igjen etter at 2018 var økonomisk blytungt. Foto: BIRGIT ESPeDALEN

– Hva betyr det for festivalen å være tilbake på skinnene?

– Jeg føler at festivalen har vært på skinner hele tida. Festivalen har hatt «voksesmerter». Når virksomheten blir stor veldig fort, blir det fort også slik at man går med underskudd. Finner man kontrollen etter vekstperioden, begynner overskuddet som regel å komme, sier Solberg som opplyser at 80 prosent av underskuddet i fjor skyldtes Kartfestivalen.

LES OGSÅ: Anne Fagermo (21) på egne bein - slipper sin første låt

Nyvinning selger bra

På plussiden for festivalgründeren høsten 2019 er også nyskapningen Treungen Vinterfestival som arrangeres i Oslofjord Convention Center i Vestfold helgen 8.–9. november. 35 artister er booket, deriblant Carola, Boney M, Rotlaus, Keiino og Staysmann & Lass.

– Vi har allerede solgt 2.300 dagspass til vinterfestivalen. Den kommer til å gå, sier Solberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: Britisk indieband lader opp i Porsgrunn

Gjorde et tappert forsøk

Fortsatt kjenner han dønningene fra noe som ikke gikk, nemligKartfestivalen som krasjlandet i 2018.

– Hva tenker du i dag om at mange ikke fikk betalt som følge av Kart-konkursen?

– Det kan du godt spørre om. Men når man driver i denne bransjen, kan man ikke blande selskapene. Og hadde jeg ikke engasjert meg, ville Kartfestivalen blitt nedlagt. Jeg gjorde et forsøk på å berge Kartfestivalen, og jeg gjorde det med hjertet mitt. I ettertid ser jeg at jeg aldri skulle ha gjort det, sier festivalsjefen.

LES OGSÅ: Festivalen har gått dundrende konkurs - nå blir det søksmål