annonse

Fikk velfortjent heder og hyllest

PRISVINNERE
PRISVINNERE: Thove M. Johansen, Tonje Wassend, Edward Mustad, Jørn A. Rønningen, Thor Ø. Eriksen og Tobias Vik. (FOTO: ARVE MOEN)

Idrett, musikk, teater og ildsjeler fikk sin velfortjente hyllest da Herøya Industriparks kulturfond delte ut totalt 95.000 kroner

  • Arve Moen

Kulturfondet har som formål å fremme kulturlivet i Grenland ved å yte økonomiske bidrag til kulturaktiviteter. På de 26 årene fondet har eksistert har kulturlivet i Grenland blitt beriket med 1.6 millioner kroner.

Kulturprisen på 30.000 kroner ble tildelt Jørn Arve Rønningen.

I begrunnelsen heter det at prisvinneren har gjort en kjempeinnsats innenfor musikklivet i Grenland gjennom 30 og spesielt innenfor trekkspillmiljøet som dirigent for Skiensfjordens Trekkspillklubb. I tillegg får han stadig fram nye, unge talenter, som markerer seg helt i norgeseliten.

– Dette var skikkelig stas, sier Rønningen.

– Det er hyggelig å se at jeg er blitt lagt merke til både som utøver og som lærer ved kulturskolen i Skien.

Tre stipendier

Det ble også utdelt tre stipendier, hver på 15.000 kroner. En av stipendmottakerne var Edward Mustad. Mustad er en ung, talentfull operaelev. Nå er den unge sangeren elev ved Vangen operastudio.

– Disse pengene er til veldig god hjelp for min satsing på opera, sier Mustad.

Han har for øvrig fått musikken inn med morsmelken i og med at far spiller piano og mor synger opera. Mor og sønn skal for øvrig kommende søndag synge i operaen i Oslo.

– Jeg synger fra «Den glade enke», mens Edward synger «Old Man River» og Danny Boy, forteller mor.

Idrett er kultur

Idrett er også kultur og kulturfondet hadde derfor besluttet å gi orienteringsløperen Tonje Wassend et stipend.

– Det er hyggelig at O-sporten blir lagt merke til. Pengene kommer godt med slik at jeg kan reise på samlinger, sier Wassend, som i august skal konkurrere i junior-VM, som skal arrangeres i Rauland.

Med det tredje og siste stipendiet beveget komiteen seg over i teatersjangeren. Tobias Vik er født, oppvokst og godt oppdratt i Grenland Friteater.

– Veldig hyggelig med denne prisen. Hverdagen for free-landere er ofte tøff og dermed var det godt med en klapp på skulderen, sier Vik.

– Man utvikler seg som skuespiller som man utvikler seg som menneske, sier han og var glad for at komiteen spesielt nevnte forestillingene «Tatoveringen» og «meg og mamma» hvor Vik hadde en sentral rolle.

For å finne fram til den foreningen som skulle motta Ildsjelprisen måtte komiteen vurdere mange gode kandidater. Til slutt falt valget på Snipetorp og omegn Velforening.

– Denne foreningen gjør en stor innsats for å ta vare på Skiens eldste boligområde, det unike Snipetorp og Bratsbergkleiva, sier kulturutvalget, som ga velforeningen 20.000 kroner. Foreningen var representert ved leder Thove M. Johansen og styremedlem Thor Øistein Eriksen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.