annonse

Her er vinnerne av årets Solpris

SOLPRISVINNER
SOLPRISVINNER: Årets solprisvinner er Senkveld-programlederne Harald Rønneberg og Thomas Numme. (Foto: NTB SCANPIX)

Programlederduoen Thomas Numme og Harald Rønneberg er vinnerne av Rjukans solpris.

Vendy Berg Hegle

I 1989 fikk Yngvar Numme Solprisen. I 2018 er det sønnen, Senkveld-programleder Thomas Numme og hans makker Harald Rønneberg, som blir kåret til årets solpris-vinnere. 

Solprisen deles ut årlig til en person som «gjennom sitt virke og sin væremåte har vært med på å spre sol og glede til det norske folk».

– Sol og glede i de tusen hjem

«Thomas Numme & Harald Rønneberg har i 15 år vært fast inventar på TV-skjermen hos mange nordmenn på fredagskvelden (...) Thomas & Harald skaper sol og glede i de tusen hjem, de har aktuelle gjester, de byr på seg sjøl, og de gjør ting de ikke kan (...) I fjor fikk vi på Rjukan besøk av gutta da de spilte inn en «Camp-Senkveld» på Gaustatoppen. De gikk trappa opp inne i Gaustatoppen, de var på Vemork og gikk i Tungtvannssabotørenes fotspor, og de kasta seg i strikk ut fra Krossobanen. Thomas & Harald er to flinke, folkelige og hyggelige personer som ikke tar seg selv så høytidelig. Slike folk liker vi på Rjukan!», heter det i begrunnelsen. 

To dager i Rjukan

Det er fylkespolitikerne i Telemark som ut fra en nominert liste og på individuelt grunnlag velger Solprisvinneren.

Tospannet kommer til Rjukan og solfesten 7. april. De gjester også Rallarrevyen kvelden i forveien, ifølge pressemeldingen fra arrangøren av Solfesten. 

LES OGSÅ: Solfesten ble folkefest

I fjor vant skuespiller Anne Marit Jacobsen den tradisjonsrike prisen som blitt delt ut årlig siden 1987.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse