annonse

Her får Victoria vite at hun er videre i Idol

VIDERE
VIDERE: Her får Victoria Karlskås Andersen (16) fra Skien vite at hun er blant semifinalistene i Idol 2016. Hun er spent på hvordan det blir å synge på direktesendt TV i midten av mars. ALLE (Foto: TV2)

Fredag kveld rykket Idol-drømmen et hakk nærmere. Tre telemarkinger er blant de 40 semi-finalistene.

Vendy Berg Hegle

Mange hundre håpefulle sangtalenter er nå blitt redusert til 40 semifinalister. Fredagens Idol-sending på TV2 viste den siste dommerutvelgelsen, og det ble klart at tre telemarkinger skal delta i de direktesendte semifinalene denne våren.

– Skummelt og gøy

Victoria Karlskås Andersen (16) fra Skien, Ingvild Barland (20) fra Sannidal og Una Aurora Sand Venås (16) fra Gvarv har alle imponert dommerne, og er et skritt nærmere idoldrømmen.

– Det er utrolig spennende. Det blir litt rart at det er live neste gang, sier Victoria Karlskås Andersen (16) fra Skien. Hennes solonummer var «Hey, soul sister» av Train. 16-åringen sier det var en opplevelse som var både gøy og skummel på en gang.

Helt satt ut

Ingvild Barland (20) sang «Edge of Glory» av Lady Gaga for dommerne. Da hun fikk vite at hun fikk plass blant semifinalistene ble hun helt satt ut.

– Jeg var blant de aller siste som kom inn den kvelden og var både sliten og lei. Da de sa jeg var videre ble jeg helt satt ut. Det må være den beste dagen i mitt liv, sier hun.

Nå gleder hun seg til semifinalen og sier det blir morsomt å se hvem som går videre når det er publikum som bestemmer.

– Jeg håper på det beste, og forbereder meg på det verste, sier Barland.

Una Aurora Sand Venås sang «Into the open air» fra Disney-filmen «Brave». Hun forteller om en trøblete kveld i forveien med mye nerver og forkjølelse, men at det heldigvis gikk veien for henne likevel.

– Jeg ble helt forvirret da de sa jeg var videre. Jeg var helt forberedt på at det var over etter dette, og syns jeg hadde kommet langt allerede. Jeg sa vel bare «Oi», eller noe, men ble selvsagt veldig glad da det gikk opp for meg, sier hun, og forteller at hun gleder veldig til neste runde.

Kjemper om finaleplass

De direktesendte semifinalene begynner onsdag 2. mars og blir deretter vist på fredagene framover. TV2 opplyser at skiensjenta Victoria skal i ilden 18. mars, mens både Ingvild Barland og Una Aurora Sand skal kjempe om finaleplass i den siste semifinalerunden 1. april. Fra hver semifinale er det to deltakere som går videre, og det er publikums stemmer som avgjør hvem det blir.

Under fredagens episode, hvor deltakerne sang solo med fullt band i ryggen, var også Fabian Realfsen fra Porsgrunn blant deltakerne. Dette ble dessverre siste Idol-opptreden for 22-åringen i denne omgang. Jostein Fahre fra Skien kom også langt i auditionrundene. Han røk ut under trio-oppgaven onsdag denne uken.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse