annonse

Hva har en en 30 år gammel husbrann i Skien å gjøre med prinsessens konfirmasjon?

HISTORIE
HISTORIE: Søljen som prinsesse Ingrid Alexandra brukte i konfirmasjonen, er en kopi av slangesøljen som har tilhørt både hennes oldemor og tippoldemor. Orginalsøljen ble funnet i ruinene etter en brann i huset på Marensro i Skien, som en gang var hjemmet til Dronning Sonjas mor og bestemor. (Foto: NTB Scanpix/Vardens arkiv)
MØTTE KONGE OG DRONNING
MØTTE KONGE OG DRONNING: Sammen med sin kone Lisbeth fikk Guttorm Liebe i fjor høst hilse på kongeparet i forbindelse med mottakelse på slottet. Bakgrunnen var at den tidligere brannsjefen i Skien ble tildelt Kongens fortjenstmedalje. (Foto: Privat)
BRYLLUP
BRYLLUP: Dette bildet er tatt i forbindelse med bryllupet til Dronning Sonjas foreldre, Dagny Ulrichsen og Karl August Haraldsen, på Marensro i Skien i 1920. (Foto: Arkiv, brukes med tillatelse)
Sølje
Sølje: (Foto: NTB Scanpix)

+ Søljen forsvant, men dukket opp igjen i brannruinen i Skien. Lørdag var prinsesse Ingrid Alexandra ikledd en kopi av søljen i sin egen konfirmasjon.

Martin Øyvang
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.