KOMMER TIL TELEMARK: Verdenskjente Deep Purple. Her besetningen bandet har hatt siden 2022. Fra venstre: Roger Glover, Simon McBride, Ian Gillan, Ian Paice og Don Airey. Foto: Morten Rygaard

De er rockpionérer i ligaen der band som Led Zeppelin og Black Sabbath også hører hjemme og har gitt det musikalske jernet helt siden starten i 1968.

Fredag 2. august neste år står selveste Deep Purple på scenen under Notodden Blues Festival 2024.

– Gleder meg ellevilt

Festivalsjef Jostein Forsberg er rett ut sagt i hundre over bookingen som nå slippes til offentligheten.

– Dette blir som en drøm som går i oppfyllelse for meg, både som musikkinteressert og som festivalarrangør i 35 år. Jeg trodde aldri dette skulle bli mulig og gleder meg ellevilt. Sjøl har jeg vært Deep Purple-fan siden jeg kjøpte albumet «Machine Head» på vinyl da det kom ut i 1972, og har siden den gang slitt ut flere eksemplarer, uttaler Forsberg.

Endelig klaffet det

Nå ser han fram til at verdens mest kjente rockeriff i «Smoke On The Water» og Deep Purple-klassikere som blant andre «Highway Star», «Black Night» og «Child In Time» skal runge fra festivalscenen i Hovigs Hangar om ni måneders tid.

– Jeg tror dette kommer til å slå ned som en bombe i vårt distrikt. Nå løfter vi rockefredagen vår «noen hakk», konstaterer Forsberg muntert og fornøyd i en prat med Varden.

– Hvor lenge har dere arbeidet med denne bookingen?

– Vi jobber kontinuerlig. Jobben går over flere år. Så klaffer det endelig med bandets turnéperiode. Det har vært en glede å samarbeide med Live Nation om dette, sier Forsberg og viser til at Deep Purple spiller i Bergen dagen etter konserten på Notodden.

STORFORNØYD: Festivalsjef Jostein Forsberg gleder seg stort over å kunne by på Deep Purple på neste års festival. Foto: Fredrik Pedersen

Så mange får plass

Forsberg er klar på at produksjonen med Deep Purple blir den største noen gang bluesfestivalens 35-årige historie.

– Hvor mange billetter snakker vi om?

– Vi kommer til å makse ut Hovigs Hangar og vil i hvert fall få plass til åtte tusen publikummere. Kanskje flere. Dette er kjempemoro, sier Jostein Forsberg.

Billetter er i salg fra og med i dag – onsdag 8. november.

Andre artister som nå også meldes klare for neste års Notodden Blues Festival er Cedric Burnside, Elles Bailey, Paal Flaata og Chicken Skin Music – sistnevnte er konsertdebut for et nytt prosjekt med Daniel Eriksen.