GREP byr på talenter av mange slag, men de som fikk utfolde seg på scenen i Langesund får sjelden anledning til dette i arbeidstiden. Derfor ble det ekstra hyggelig for dem å kunne vise bedriftsledelsen, kolleger og brukere hva de virkelig duger til i sitt eget The Juleshow!

– Det er de VTA-ansatte (varig tilrettelagt arbeid) i GREP Grenland som står for showet, forteller veileder Unni Samuelsen.

Hun lover en flott forestilling og holder ord. Både latter og tårer satt løst der innslagene kom som perler på en snor. I godt over en time fikk publikum virkelig se at det bor talenter av mange slag i bedriften.

Alle er enere

Dersom det forventes at det skal kåres noen ekstra gode utøvere i dette fremragende ensemblet av sangere, musikere og fortellere, da vil de bli skuffet. Fra start til slutt fikk publikum se enere utfolde seg. Denne journalisten velger å tro at både latter og tårer satt løst hos publikum. Det er på ingen måte snakk om å servere en finslipt og velterpet forestilling, men å levere etter hjertet. Det klarte utøverne til gangs.

Det er for øvrig utøverne som sjøl har ordnet med sine numre. De fikk tidligere i år en forespørsel om å melde seg på. Raskt fikk arrangørene se at dette er populære saker. I alt 40 satte seg på lista. Denne ble naturlig nok justert noe etter hvert som tiden gikk. Likevel var det såpass mange med at forestillingen varte i godt over en time.

Bamble

Ifølge Unni Samuelsen er The Juleshow opprinnelig noe som bare ble gjennomført ved GREPs avdeling i Bamble. I 10 år har dette vokst til en tradisjon der. Målet om å få hele GREP med på et slikt show vokste imidlertid fram etter hvert, og i år ble det altså lagt til rette for dette. Trolig er denne ordningen kommet for å bli.

Ansvarlig for showet er Marit Røsche, som avsluttet forestillingen med å fortelle om arbeidet og, ikke minst, takke alle de ivrige hjelperne som fikk kabalen til å gå opp. Glemt ble naturligvis ikke de som holdt fortet på scenen, for uten deres energiske innsats og engasjement i å servere varene ble kronen på verket.

Det er kun en ting som er leit med dette juleshowet. Så alt for få får dessverre anledning til å skue den flotte flokken som viser at det faktisk er muligheter for alle, bare vi legger forholdene til rette.