Plateselskapet Grappa melder at den norske visesangeren er død, skriver TV2. Han ble 73 år gammel.

Sovnet inn

– Han sovnet stille inn lørdag kveld den 27. januar med sine nærmeste rundt seg, skriver plateselskapet i pressemeldingen.

Lillebjørn Nilsen har vært en sentral person i norsk visemiljø i mange, mange år. Han har skrevet seg inn i det norske folks hjerter med sanger som «Stilleste gutt på sovesal 1», «Tanta til Beate», «Barn av regnbuen» og «Bysommer». Han har markert seg både som soloartist, som del av viseduoen Young Norwegians og gruppene Ballade! og Gitarkameratene.

Nilsen ga i 1973 ut boka «Lillebjørns gitarbok», som 50 år senere har kommet ut i 18 opplag og har solgt i over 200.000 eksemplarer, melder NRK.

Flere priser

Bjørn Falk Nilsen ble født 21. desember 1950. Den kjente Oslo-patrioten er blant annet tildelt Prøysenprisen, Oslo bys kunstnerpris, Oslo bys kulturpris og seks spellemannpriser, blant annet hedersprisen. I 2002 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orde, skriver VG.

Flere av visene hans handler om oppveksten og livet i Oslo.

Spilte på mange strenger: Nilsen ga i 1973 ut boka «Lillebjørns gitarbok», som 50 år senere har kommet ut i 18 opplag og har solgt i over 200.000 eksemplarer, melder NRK. Foto: GORM KALLESTAD Gorm Kallestad/NTB
Film: Dette bildet av Lillebjørn Nilsen er fra innspillingen av filmen «Himmel og helvete» i 1969. Foto: Ervik, Per Gorm Kallestad/NTB