– Det er ganske bra det der, konstaterer platedirektør Øyvind Sauarlia muntert etter det som skjedde under Spellemannutdelingen lørdag kveld.

Ingen pris, men god latter

Sauarlia, som leder plateselskapet Grammofon, var på plass i forbindelse med bluesartisten Rita Engedalens Spellemann-nominasjon. Dessverre ble det ingen pris på Engedalen denne gangen. Delegasjonen fra Notodden kunne til gjengjeld kose seg godt med det som skjedde da Øyvind Sauarlia skulle til å passere influenser og TV-profil Sebastian Solberg på den røde løperen.

Solberg var i gang med en direktesending for Spellemann da han plutselig spottet Sauarlia i finstasen. To dager etter hendelsen har Sauarlia fortsatt et klart bilde av det som skjedde:

– Vi gikk på den røde løperen med Rita. Plutselig tar han influenseren tak i meg. Vi var litt tidlig ute, og det var ikke mange kjendiser der, så jeg tenkte at influenseren bare ville kjatteprate med en fyr, forteller Sauarlia da Varden tar kontakt.

PÅ RØD LØPER: Grammofons tre utsendte – fra venstre plateselskapsdirektør Øyvind «Thorbjørn» Sauarlia, bluesartisten Rita Engedalen og NK i Grammofon, Eirik Sauarlia. Foto: Christine Lund

Valgte å spille med

Snart ble det klart at det ikke var kjatteprating med en tilfeldig forbipasserende som var i tankene til influenseren med mikrofonen.

– Han spurte meg om hvordan vi politikere var til å feste, fortsetter Sauarlia – fortsatt meget lattermild.

Snart var det at Øyvind Sauarlia valgte å spille politiker.

– Jeg svarte at vi pleide å klare det rimelig bra. Han fulgte opp med å spørre meg: «Thorbjørn – hva er ditt store partytriks?» Da skjønte jeg at – å ja – det er Thorbjørn Jagland han prater med ja. Sa svarte jeg at det er bare å kjøpe nok champagne det, sier Sauarlia til Varden.

Ikke første gang

Med på Spellemannutdelingen var også Grammofons NK – Øyvind Sauarlias sønn Eirik Sauarlia. Sistnevnte hadde telefonen et annet sted, men fikk hentet den og rakk så vidt å filme avslutningen av det særegne intervjuet med faren da misforståelsen ble oppklart.

Sauarlia senior vedgår at det ikke er første gang at noen misoppfatter hvem han er.

– Jeg har hørt at jeg likner Thorbjørn Jagland tidligere også. Så det var ikke noen bombe, konstaterer platedirektøren.

– Vil du heretter vurdere å ta på deg oppdrag som Thorbjørn Jagland-lookalike?

– Det er klart at det blir jo mer og mer aktuelt. Men jeg er litt på vikende front når det kommer til det der med 36,9. Jeg er ikke helt sikker på det utspillet lenger …

– Må ta meg et lite kurs i norske statsministere

Sebastian Solberg har ikke besvart Vardens henvendelser, men har selv lagt ut en video på TikTok og Instagram hvor han virker å ta det hele med latter og smil.

– Det kan hende jeg har gjort en bitte liten feil da jeg sto på rød løper på Spellemannsprisen på lørdag, innleder han videoen med.

Han trodde han så Thorbjørn Jagland da Sauarlia kom, og spurte sidemannen som ga et bekreftende nikk.

– Jeg tenkte så jovial han var, snakker om champagne og drikke mer, så blir det bra fest, forteller Solberg til følgerne sine.

Først dagen etter fikk han beskjed om at det var Sauarlia.

– Ooopsie. Jeg vet jo ikke hvordan Thorbjørn Jagland ser ut lenger? Jeg var typ en sædcelle da han var statsminister. Hvis ikke de er tvillinger skilt ved fødselen skjønner jeg ikke en dritt, sier han til følgerne sine og avslutter.

– Jeg tror jeg må ta meg et lite kurs i norske statsministere, jeg får sikkert ikke jobb som politisk reporter, det tror jeg hadde gått veldig dårlig.

– Det der kunne skjedd den beste, tenker jeg, ler han.

DEN EKTE THORBJØRN: Her er Thorbjørn Jagland fotografert tilbake i 2014. Foto: Vegard Wivestad Grøtt Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix