Truls Svendsen har gjennom fem sesonger på tur med Eyvind Hellstrøm i «Truls à la Hellstrøm» hevet sin kunnskap på kjøkkenet. Nå vil duoen dele både matglede og kunnskap med de nye elevene.

– Jeg har jo lært opp Truls i flere år nå, og selv om han har fått mye kjeft, så er han faktisk blitt betraktelig bedre på kjøkkenet. Nå gleder jeg meg til å lære opp enda flere, men de kommer ikke til å slippe billig unna. Når det kommer til mat, så tolererer jeg ikke noe tull, sier Eyvind Hellstrøm, i en pressemelding fra TV2.

En av deltakerne er Kristoffer Olsen (38) fra Hovet i Porsgrunn. Han er sanger og skuespiller og er kjent fra blant annet Kongen befaler. Det var i 2017 at han spilte en av hovedrollene i den norske oppsetningen av «Book of Mormon» og fikk sitt store gjennombrudd.

Skal kose seg litt

Eyvind Hellstrøm er kokkeskolens rektor, og Truls har tatt på seg rollen som kontakt- og sosiallærer. Truls kjenner etter hvert godt til Hellstrøms pedagogiske utfordringer, og skal sørge for at elevene også rekker å kose seg litt mellom kokkeslagene. – Det er klart det kommer til å bli slitsomt både fysisk og psykisk for elevene våre, men mat handler jo om å kose seg også! Og som kontakt- og sosiallærer så skal jeg sørge for at elevene får et veldig hyggelig semester på skolen, sier Svendsen.

Her er elevene: Maud Angelica Behn (20), kunstner Jonas Lihaug (34), youtuber Selda Ekiz (38), programleder Nils-Ingar Aadne (40), komiker Siri Nilminie Avlesen-Østli (39), programleder Dennis Siva Lie (29), programleder Tuva Fellman (35), programleder radio Jan Tore Kjær (54), direktør og tv-personlighet Frank Kjosås (41), skuespiller Pernille Haaland (33), komiker Kristoffer Olsen (38), skuespiller Hanna Martine Slåttland Baller (24), youtuber På «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» skal elevene gjennomgå Hellstrøms svært intensive og strenge opplæring for å bli bedre hobbykokker. Hver uke er det tentamen og den eleven som presterer dårligst blir utvist. Etter eksamen står det igjen kun en elev som kan smykke seg med den ærverdige tittelen «Kokkeskolens stjerneelev». Det blir intense skoletimer, dramatiske tentamener og bratte læringskurver når Truls og Eyvind inviterer til «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm».

Innspillingen av kokkeskolen skjer på Hurdal Verk Folkehøgskole. Serien består av 10 episoder og produseres av PLAN-B og har prmiere i høst på TV2 og TV2 Play.

Kristoffer Olsen. Foto: TV 2/Per Christian Lind