Torsdag klokken 13.00 startet bisettelsen i en fullsatt kirke. Paal Flaata og Edward Nustad med band åpnet bisettelsen i Brevik.

– La dette bli en stund for takknemlighet for alt det Stephen har vært for oss, sa prest Hege Merete Andal Hofsten, som leder bisettelsen.

– Han var raus og gavmild. Han var en følsom fyr, mye gråt og latter. Det lå litt utenpå.

Varden sendte bisettelsen i samarbeid med TA. Se opptak her

Datteren Marthine var først ut med en svært rørende tale. Her er noen utdrag.

– Fine gode pappaen min. Du lyste opp ethvert rom med den sprudlende personligheten din og den smittende latteren din og det kjærlige smilet ditt.

- Du var ganske klin gæren, men også god som gull. Den sprøe kombinasjonen var definitivt  som passet deg best. Du viste og fortalte alltid hvor stolt du var av meg.

– Jeg har alltid vært den lille jenta di. Og som en ekte pappajente har jeg følt meg så knyttet til deg og så utrolig høyt elsket. Du var så raus med ordne du sa og kjærligheten du ga.

Datteren fortalte om godnatthistorier Stephen fortalte for henne og broren Allan.

Han ga alt og brukte kosedyrene som rekvisitter og hele gulvet som scene i samtlige rollefigurer under historien om «Pannekaka».

– Det beste mennesket jeg vet om i hele verden er ikke lenger her for å gråte og le sammen med meg.

– Jeg er så stolt og glad for at du er pappaen min. Elsker deg og savner deg masse.

Rune Bræck, artist og venn, framførte «Ta det med ro ikke gå så fort».

Broren talte til Stephen

– På vegne av familien vil jeg takke for alle varme henvendelser, minneord og mediedekning av min brors bortgang. Det har vært overveldende godt og har hjulpet oss å stå i sorgen. Og ikke minst takk til alle dere som er her hos i dag og alle dere som er  online. Og en spesiell takk til alle artister musikere, det norske sjømannskor, lydmester og kapellmester, startet Erik Ackles, lillebroren til Stephen, da han sto ved talerstolen.

– For meg står han igjen som et fyrtårn med sitt gode hjerte. Og den gleden han spredte gjennom kunsten og dagligliv. Han lyste opp mange rom med sitt nærvær. Han hadde den evnen. Som bror var han omsorgsfull, inkluderende og snill. Tro meg når jeg sier at jeg kan ikke komme på et eneste ondt ord mellom oss. Han sa alltid at han var glad i meg, sa Erik Ackles.

– Livet ditt ble altfor kort, men på opplevelser fylte du allerede opp flere mannsaldre. Du levde ut drømmen uten å se tilbake.

– Som du alltid sa til slutt, rock on. Rock on i himmelen kjære bror. Englene jubler, for de vet at de har et heidundrende show i vente.

Sterk duett

Mads Belden fremførte en «For Once in My Life» duett med Stephen Ackles i kirken. Det ble svært følelsesladd for de fremmøtte.

Belden fortalte at Stephen ønsket en slik framførelse i sin egen begravelse, men at Belden selv ikke regnet med at det kom til å bli før om minst 35 år frem i tid. De siste ukene har han brukt på å re-mastre innspillingen, slik at Stephen synger på lydopptaket og han selv synger live i kirken.

– Det er hardt å stå her, sa han før duetten.

Etter jordfestelsen sang Paal Flaata «You’ll never walk alone». Det ble en sterk avslutning på seremonien.

Men det skulle bli enda sterkere da en av Stephens sanger ble satt på da kisten ble båret ut.

Verdig: Paal Flaata syntes det ble en fin og verdig begravelse. Foto: Fredrik Pedersen

– Sterkt med så mange i kirken

Paal Flaata tenker det ble en fin og verdig begravelse av vennen og kollegaen over så mange år.

– Stephen hatet slike samlinger, så jeg tenker det ble en fin balanse mellom minner og savn, sa Paal til Varden etter bisettelsen.

Sønnen Allan mener også at bisettelsen ble fin.

– Det var sterk med så mange i kirken, og det er godt å tenke på at han har betydd så mye for så mange mennesker. Nå skal vi i familien samles og dele de mange gode minnene vi har om ham.

Sterkt: – Det var sterk med så mange i kirken, sier sønnen Allan. Foto: Fredrik Pedersen

Akutt hjerteinfarkt

Stephen Ackles ble funnet død i sitt hjem i Langhus torsdag 28. september. Han ble 57 år gammel.

Stephen Ackles etterlater seg sønnen Allan og datteren Marthine.

Familien kunne senere fortelle at Stephen døde av naturlige årsaker, som følge av akutt hjerteinfarkt.

– Jeg er i sjokk og det har vært mange tårer. Jeg har snakket mye om han i hele dag, jeg har delt mange historier med familie og venner. Det er så mange minner og så mange morsomme og gode historier som vi har smilt og ledd av sammen i dag, sa manageren Jeroen Kerstjens til Varden kort tid etter at dødsfallet ble kjent offentlig.

Tar farvel: En fullsatt Brevik kirke tar farvel med Stephen Ackles kl 13 torsdag 19. oktober. Foto: Fredrik Pedersen
Programmet for bisettelsen av Stephen Ackles.

Prest Hege Merete Andal Hofsten leder bisettelsen. John S. Beech er organist.

Øvrige medvirkende under bisettelsen:

Paal Flaata / Linda Kvam / Edward Mustad / Mads Belden – Sang Gøran Grini – Piano / Sigbjørn Larsen -Sang Vidar Torbjørnsen / Tron Taalesen – Trompet / Saksofon Anders Hefre / Torkild Sannes Søby – Fløyte / Bass Frederik Mustad – B3 Orgel Det Norske Sjømannskor – Sang Geir Milton Ottersen – Lyd

Ble bare 57 år gammel

Det var mange som ble overrasket etter den sørgelige nyheten om at Stephen døde bare 57 år gammel.

Ungdomsvenn, kollega og del av FAB 3, Paal Flaata, skrev « Vi har diskutert. Vi har smilt, og ikke minst ledd oss i hjel. Vi har krangla og vært sure og irritert på hverandre, vi har spist, vi har drukket sammen, grått. Vi har dansa. Vi har sunget oss helseløse. Vi har hørt på Elvis og digga gospel. Og ingen har opptrådt i så mange kirker som oss».

BISETTES: Stephen Ackles bisettes fra Brevik kirke 13:00. Foto: Thomas Andersen / TV 2 NTB