Male: Paint'n sip er en ny trend i Norge. Lørdag var den kommet til Skien også. Foto: Sindre Omenås

Mange kastet seg på da den nye trenden kom til Grenland

Paint'n sip heter det siste tilskuddet av pop up-arrangement som har kommet til Grenland.

Venner som samles rundt et bord på et utested, med staffeli, fargebrett, pensler og gjerne et glass med stett foran seg, er en trend som har dukket opp i flere byer.

Denne helgen kom den til Skien, og instruktør Emilie Halvorsen vil arrangere paint'n sip-kvelder hver andre uke i høst.

– Lavterskel og sosialt

– Det er litt som en bowlingkveld eller kinotur med venner. Dette er lavterskeltilbud, og de fleste som kommer hit har ikke tatt i en pensel siden de gikk på barneskolen. Derfor blir det veldig sosialt når vi samles med noe godt i glassene og maler sammen.

Male: Emilie Halvorsen arrangerer kveldene der gjestene kan male samtidig med at de har en sosial utekveld. Foto: Sindre Omenås

Emilie Halvorsen var med og tok konseptet til Trondheim, og sier hun ble overrasket over hvor mange som meldte seg på. Nå har hun tatt det med seg til Østlandet, og arrangerer kulturelle pop up-kvelder i Drammen, Tønsberg og nå Skien.

– Som kulturskolen

– Dette er som da vi ble intervjuet av Varden i kulturskolen, da vi malte noen Ibsen-greier, ler venninnene Benedicte Dreyer, Marie Bjørbæk og Julianne Dreyer.

De tidligere klassevenninnene er ikke ukjent med å male sammen.

– Vi har latt oss inspirerer av Bob Ross tidligere. Da koronaen gjorde at vi måtte sitte hver for oss, valgte vi å male sammen på Teams. Og så oppdaget vi at tilbudet kom til Skien, og vi var ikke i tvil om at dette måtte vi være med på, sier venninnene.

Male: Venninnene Benedicte Dreyer, Marie Bjørbæk og Julianne Dreyer koste seg med å male ute på byen, men fikk litt deja vu da Varden kom for å intervjue dem. Foto: Sindre Omenås

Den første malekvelden ble arrangert på utestedet Barkaden på Langbryggene.

– Selv om konseptet spiller på «maling og vin», er det viktig å presisere at det ikke er noe drikkepress her. Det viktigste er det sosiale, og at mange prøver noe nytt, sier Emilie Halvorsen.