annonse

– Jul og gospel hører sammen

SISSELS JUL
SISSELS JUL: SISSELS JUL: Sissel Kyrkjebø sto på scenen i Ibsenhuset fredag kveld.BEGGE FOTO: JOAKIM S. ENGER (Foto: JOAKIM S. ENGER)

Sissel Kyrkjebø spredte julestemning til fullsatt sal i Ibsenhuset fredag kveld.

  • Cornelia Koppang Henriksen

Til akustisk gitarspill steg Sissel Kyrkjebø ut på scenen i Dovregubbens Hall i Ibsenhuset, etterfulgt av jubel og storslått applaus fra publikum.

Facebook-knapp kommer her

Allerede i åpningssangen «My Sweet Lord» var publikum med i takt og rytme.

Full sal

Salen som totalt har seter til 800 tilskuere, var så godt som fylt opp med 730 forventningsfulle gjester.

– Det er fantastisk å være tilbake her på Ibsenhuset igjen, sa en munter Kyrkjebø fra scenen etter hun avsluttet den første sangen.

– Velkommen til julekonsert!

Videre synges «Oh, happy day» og «Amazing Grace» vakkert og klokkerent.

Gospel og jul

Konsertrepertoaret var en god blanding av både gospelinnslag og mer kjente julesanger, som blant annet «Nå tennes tusen julelys» og «Det kimer nå til julefest».

Med på scenen hadde hun en gospeltrio fra New York som også sto for humorinnslaget. Amerikanerne gjorde en original og komisk versjon av «O, jul med din glede» på, inn imellom, skremmende god norsk ved hjelp av både publikum og Kyrkjebø selv.

Det førte til latter og enda mer applaus fra publikum.

Allsang

Gospelversjonen av «Silent night» ble startet av koristene, før Kyrkjebø tok over på norsk, «Glade jul».

Hun inviterte alle i salen til å være med å synge. Publikum kremtet og rensket halsen i kor og sang nesten et helt vers av den kjente julesangen alene med Kyrkjebø som dirigent.

En vel gjennomført og underholdende julekonsert.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse