Telemarkingen Kid Andersen holder nå til i California med vokalistkona Lisa Leuschner Andersen, der han driver Greaseland Studios i San Jose. Foto: Notodden Blues Festival

Kid kan vinne Grammy

Den norske gitaristen og produsenten Kid Andersen fra Herre har en finger med i spillet på flere måter på det Grammy-nominerte bluesalbumet til norgesvennene Elvin Bishop og Charlie Musselwhite.

Ikke bare spiller Christoffer Andersen, opprinnelig fra Herre i Telemark, ståbass på de to bluesveteranenes album «100 Years of Blues»:

Den norske bluesprofilen har også produsert, spilt inn, mikset og mastret platen i sitt Greaseland Studios i San Jose, der Andersen har bodd i en årrekke.

«100 Years of Blues» med Elvin Bishop og Charlie Musselwhite er nominert i Grammy-kategorien for årets beste, tradisjonelle bluesutgivelse. Der kappes de med sterke navn som Cedric Burnside, Guy Davis, Kim Wilson og Blues Traveler.

Notodden-kjenningene Elvin Bishop og Charlie Musselwhite er Grammy-nominert for samarbeidsplaten «100 Years of Blues», der norske Kid Andersen er involvert både som musiker og produsent. Foto: Alligator