Kirkekonsert: I 2019 var det julekonsert med Jørn Hoel, Lisa Stokke, Emil Solli-Tangen og Lise Mæland, samt musikere Frøydis Grorud og Trond Lien i Østre Porsgrunn kirke. Foto: Alexander Lehmann

Kirkebenker er ikke fastmonterte seter - rammer julekonsertene

Norske Konsertarrangører er oppgitt over at kirkeseter ikke blir definert som fastmonterte seter. Bestemmelsen gir maks 50 personer på årets julekonserter.

De nye smittevernreglene sier at innendørs arrangementer med fastmonterte seter kan ha opptil 200 personer. Men kirkeseter blir ikke definert som fastmontert, og dermed kan det ikke være flere enn 50 personer på årets julekonserter, skriver NRK.

– Dette vil i praksis bety en ny nedstenging av kulturfeltet og en urimelig forskjellsbehandling mellom de som tilfeldigvis har fastmonterte seter, og de som ikke har det, sier Tone Østerdal fra Norske Konsertarrangører.

Kulturminister Abid Raja sier til NRK at han har stor forståelse for at kulturlivet er frustrert og fortvilet.

– De nye reglene for billetthaller vil påvirke økonomien til arrangementene. Vi i regjeringen følger utviklingen nøye og vurderer det løpende behovet for endringer og justeringer i de økonomiske støtteordningene, sier Raja.

Han sier regjeringen også vil se på behovet for å justere ordningen underveis.

(NTB)