annonse

Kristin og Ståle tok prisen hjem

SØLVMEDALJE
SØLVMEDALJE: SØLVMEDALJE: Kristin Olafsdottir, artsdirector i Gagarin og Ståle Rue fra Hardangervidda nasjonalparksenter har mottatt prisen i Köln. FOTO: PRIVAT (Foto: PRIVAT)

Natur- og villreinutstillingen på Skinnarbu er tildelt sølvmedalje fra den europeiske designforbundet for nest beste interaktive utstilling i hele Europa i 2013.

  • Kjell Aulie

Prisen ble mottatt i Köln for få dager siden av Kristin Olafsdottir, artsdirector i Gagarin og Ståle Rue fra Hardangervidda nasjonalparksenter. Det er det islandske designfirmaet Gagarin som har laget utstillingen på Skinnarbu i Tinn.

Facebook-knapp kommer her

Paris og Barcelona

Gullmedaljen i Köln gikk til en interaktiv utstilling i Paris, der man visuelt simulerer lydbølger, Murmur/Chevalvert. På bronseplass kom en større utendørs interaktiv utstilling utenfor designermuseet i Barcelona som lager visuelle lys i farger av diverse lyd og støy.

– Prisen fra det europeiske design forbundet henger veldig høyt i bransjen, og er hittil Gagarins fremste pris, opplyser Per Lykke, prosjektansvarlig og styreleder for villreinutstillingen.

Tidligere har utstillingen fått førstepremie fra det islandske designerforbundet.

Ydmyke prisvinnere

Utstillingsdesigner Spekter AS ved Torbjørn Nielsen og IT-leverandør Rjukan dataservice, får sammen med prosjektlederen, sin del av æren for prisen.

– Vi er ydmyke når vi ser på kvaliteten av de andre prisvinnerne og tidligere års prisvinnere. Grunnen til at vi har lyktes, er at det har vært et meget godt lagspill hele veien. Moro er det også at vi har benyttet en lokal leverandør som Rjukan dataservice som har fått vist at de har en IT-kompetanse på et høyt nivå, sier Per Lykke til Varden.

Statsrådsbesøk

I morgen, tirsdag, kommer klima- og miljøminister Tine Sundtoft på besøk til Hardangervidda nasjonalparksenter. Hovedformålet er å besøke den nye interaktive natur- og villreinutstillingen.

– Statsråden og hennes følge besøker også Norsk villreinsenter Sør som holder til i samme bygg. Få å bli oppdatert på miljøutfordringer knyttet til villrein på Hardangervidda, sier Lykke.