annonse

Kulturlandskap, dyr og mennesker

STILLER UT
STILLER UT: STILLER UT: Billedkunstnerne Trine Støren og Jan Petter Bratsberg stiller ut på Galleri Nyhuus fra lørdag. FOTO: KNUT HEGGENES (Foto: KNUT HEGGENES)

Galleri Nyhuus kan skilte med engasjerende og sterk kunst denne sommeren.

  • Knut Heggenes Knut.heggenes@varden.no

Dyr og kulturlandskap er hovedmotiver i bildene Jan Petter Bratsberg i går brakte til gårds hos gallerist Halvor Holtskog på Gvarv. Og Holtskog var synlig fornøyd.

Facebook-knapp kommer her

– Ja, vi har jobbet i flere år for å få Jan Petter til galleriet. Nå var tiden endelig inne. Han er jo en av Nordens fremste naturmalere med bilder som kjennetegnes av stor kjærlighet og engasjement for dyr, miljø og natur, sier Holtskog.

Kulturlandskapet

Bratsberg har i stor grad konsentrert seg om kulturlandskapet og nærmiljøet til denne sommerutstillingen.

– Jeg har alltid vært opptatt av kulturlandskapet. Det falt naturlig å ha fokuset på det er en sommerutstilling. Du kan gjerne se bildene som et slags innlegg i debatten om vern av kulturlandskapet, sier Jan Petter Bratsberg til Varden.

Store utfordringer

– Hvorfor dette engasjementet?

– Vi står jo overfor veldig store miljøutfordringer på flere plan. Bevaring av artsmangfoldet gjennom kulturlandskapet er en del av bildet.

Hele grunnlaget for kunsten min er jo nettopp kjærligheten til naturen, forteller Jan Petter Bratsberg med engasjement.

I likhet med Brattsberg, arbeider også Trine Støren mye med akryl og olje. Gvarv-kunstneren danner, sammen med grafiker Frank Brunner og Bratsberg, et sterkt kunstlag i Galleri Nyhuus.

– Vi knaller til med tre separatutstillinger i år. Veldig moro å kunne vise Trines figurer og menneskelige vesener, som leder oss inn i drømmeaktige fortellinger, sier Holtskog.

– Jeg har hatt med meg denne kunstneriske fantasiverden i mange år. Det er gamle historier som ligger der og som jeg må formidle, sier Støren selv om sine bilder med ironi og humor.

Utstillingen åpner lørdag og vil stå til 15. juli. Tirsdag arrangeres det en kunstkveld med presentasjon av Anne-Grethe og Jan Petter Bratsbergs bok «Skjulte skatter».