annonse

Kulturlivet tok kaka

SPAREBANKSTIFTELSEN:
SPAREBANKSTIFTELSEN: Sparebankstiftelsen: Kirkeverge Mona Halsvik, styreleder Hans Storli og leder i fellesrådet Hans Olav Lahus med sjekken til Romnes. ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN (FOTO: RAGNHILD JOHANSEN)
SJEKKER:
SJEKKER: Sjekker: 29 sjekker på til sammen 2,7 millioner kroner delte Hans Storli i Sparebankstiftelsen ut. (FOTO: RAGNHILD JOHANSEN)
MOTTAKERNE:
MOTTAKERNE: MOTTAKERNE: 29 lag og foreninger mottok støtte fra Sparebankstiftelsen i går. (FOTO: RAGNHILD JOHANSEN)

2,7 millioner kroner ble fordelt mellom lag og foreninger i Nome. Romnes kirke stakk av med gullpotten på 650.000 kroner.

Ragnhild Johansen

29 sjekker hadde daglig leder av Sparebankstiftelsen Telemark–Holla og Lunde, Hans Storli med seg til samfunnshuset på Ulefoss i går kveld.

Som en god gammeldags julenisse begynte han med småpakkene og jobbet seg oppover til den største pakka, men innen han hadde kommet så langt hadde han delt ut et betydelig antall tusenlapper.

Facebook-knapp kommer her

Fylkeskommunen tapte

57 gode og velbegrunnede søknader kom inn til stiftelsen og i utgangspunktet sa stiftelsen ja til 30 av dem.

Den 30. var en gave på en halv million kroner til en ny linje i brønnteknikk ved Nome videregående skole, men denne linjen sa fylkeskommunen nei til, og dermed fikk de heller ikke en halv million av stiftelsen.

Milliongaver på to år

Sparebankstiftelsen Telemark–Holla og Lunde er et eget foretak med 20 prosent eierskap i Sparebank1 Telemark.

Stiftelsens oppgave er å forvalte kapitalen samt å tildele gaver til lokalsamfunnet der tidligere Holla og Lunde Sparebanks egenkapital er opparbeidet.

Stiftelsen er bare ett og ett halvt år gammel, men har i løpet av denne tiden delt ut gaver på til sammen 5,9 millioner kroner.

Kirken fikk mest

I går kveld ble det delt ut penger til lysløype, velforeninger, maleri til hovedgaarden, instrumenter til musikkorpsene, leirduebane, husflidsutstilling, musikk-
fest, gressklipper, gapahuk, sykkelløyper, flytebrygge, skateboardrampe, for ikke å snakke om turkart for Nome, og selvsagt fikk smykket i bygda den flotte middelalderkirken Romnes kirke!

Håper på milliongave

650.000 kroner hadde Nome Kirkelig fellesråd bedt om, og 650.000 fikk de.

– Vi trenger å skifte taket, kalke bygget og bytte ovner, sa kirkevergen Mona Halsvik.

Både hun og leder av fellesrådet, Hans Olav Lahus, var svært fornøyde da det viste seg at de trakk det lengste gavestrået.

– Vi forvalter en av landets største stiftelser. Kapitalen vil vokse atskillig mer enn Nome kommunes folketall. Det betyr at gavene vil bli større. Vi håper jo å kunne gi milliongaver etter hvert, sier Storli.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse