Ekteparet Torgeir og Sandra Gärtner reiste dra Sarpsborg for å sikre seg maleriet «The Guardian». De rakk det akkurat.              ALLE
Ekteparet Torgeir og Sandra Gärtner reiste dra Sarpsborg for å sikre seg maleriet «The Guardian». De rakk det akkurat. ALLE Foto: Pål Lundsholt

Kunst for Syria fikk inn over 130.000 kr

Kunstnere fra hele landet bidro med kunst til Vibeke Lillefjæres auksjon Kunst for Syria. Og kunstverkene fikk bein å gå på.

– Vi hadde vel kanskje håpet på noe mer folk, så ærlige bør vi vel være. Når det er sagt, så er vi veldig fornøyde med auksjonen, sier Lillefjære.

125.000 kroner

Totalt bidro 145 kunstnere med til sammen 167 kunstverk.

Alt fra smykker og malerier til foto og keramikk ble auksjonert bort.

– Alt i alt fikk vi inn 132.000 kroner. Det er en sum vi er veldig fornøyde med.

Pengene som ble samlet inn under auksjonen går uavkortet til Flyktninghjelpens arbeid for syriske flyktninger i Syrias naboland: Tyrkia, Jordan, Libanon, Irak og Egypt.

Vibeke Lillefjæret tok initaviet til gårsdagens kunstauksjon.
Vibeke Lillefjæret tok initaviet til gårsdagens kunstauksjon.
Ronni Le Tekrø er i disse dager ute og promoterer sitt soloalbum «Mein Ampf II».I går svingte han innom Kunst for Syria.
Ronni Le Tekrø er i disse dager ute og promoterer sitt soloalbum «Mein Ampf II».I går svingte han innom Kunst for Syria.

Kjørte fra Sarpsborg

– Det at noen tar initiativ til en slik auksjon synes jeg er helt fantastisk. Det sier litt om Vibeke, både som kunstner og som person, sier Torgeir Gärtner.

Sammen med kona Sandra hadde han kjørt fra Sarpsborg for å sikre seg «The Guardian» av Ida Carina Dahle.

– Det er et maleri vi har hatt lyst på ganske lenge, og når det først kom på auksjon måtte vi bare slå til, sier Gärtner, som var nære ved å gå glipp av budrunden.

Bidro med tegning

– Faktisk,. Vi ble litt forsinket, så det var så vidt vi rakk det. Heldigvis gikk det akkurat.

Gärtner, som er utdannet illustratør, bidro også med en tegning til auksjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Når jeg hørte om denne auksjon måtte jeg selvfølgelig bidra, sier illustratøren.

En annen som bidro under gårsdagens auksjon var gitarvirtuosen Ronni Le Tekrø.

Nytt album

– Jeg har ei venninne som har donert bort en del kunst til auksjonen og ettersom jeg i disse dager er ute og promoterer mitt siste album «Mein Ampf II», passet det å svinge innom, sier Le Tekrø.

Med seg på den provisoriskscenen hadde han Hovik og Klyve.

Gitaristen rakk også å sveipe over kunstverkene.

– Det er veldig mye fint her. Jeg har vært og kikket på et par malerier, og hadde jeg hatt litt mer tid på meg kan det være at jeg hadde lagt inn et bud eller to, sier TNT-gitaristen.