annonse

Med stiv nakke i turjakke

SOFASPARK: SOFASPARK: Hedda Kise er programleder for "Turklar" som skal få sofaslitende foreldre og barn ut i skauen. - Jeg håper ikke programmet gir folk dårlig samvittighet, smiler Hedda Kise. FOTO: REIDAR PEERSEN (Foto: REIDAR PEERSEN)

Ulykkesfuglen Hedda Kise har med barna sine i den nye TV2-serien og sier at det var en vanskelig avgjørelse.

  • Henriette Aas Sandvik

Direkte fra MR-trommelen på Telemark Røntgensenter, møter Hedda Kise oss på Kafé K i Porsgrunn. For et par uker siden gikk det riktig så galt da programlederen for TV2's "Turklar" skulle prøve den nye actionsporten kiting, sammen med smukkasen Arnulf Refsnes og Her & Nå på slep. Hedda gikk i bakken. Pådro seg nakkesleng og i verste fall prolaps. Svaret får hun av legene i dag.
- Jeg velger å være optimistisk, insisterer Hedda Kise som bor med familien i Bærum, men som har mye slekt i barndomsbyen Skien. Og i Porsgrunn var det kortere ventetid på nakkeundersøkelsen enn i Oslo.

Flau ulykkesfugl

Det er ikke første gang Hedda Kise får nasjonal presseoppmerksomhet på grunn av ulykksalige hendelser. I fjor høst pådro hun seg hjernerystelse i baderomsdøra hjemme og havnet stort på førstesida til Dagbladet.
- Det ble jeg pinlig berørt av. Hallo, jeg hadde selv klemt hodet mitt i en dør. Oppslaget var veldig pinlig, mimrer hun.
Etter at Hedda Kise boltret seg med ville dyr i fjorårets "Dyreriket", er hun nå altså å se i "Turklar" som du kan se en ny episode av på TV2 i kveld. Og som følge av innsatsen der har hun nå blitt utnevnt som ambassadør for Friluftslivets år, som er Miljøverndepartementets bidrag til hundreårsmarkeringen. "Turklar" skal inspirere familier til å dra på tur i skog og mark. Innspillingen av de ti "Turklar"-programmene er så godt som ferdige og dermed får ikke Hedda Kises nakkeskade stor betydning for denne serien. I "Turklar" er det turtips for små søte trassigklumper og surmulende 17-åringer som helst vil gjøre alt annet enn noe sammen med foreldrene sine.

Et riktig valg

- For 17-åringene viser vi actionting som kiting, off-pist kjøring på ski, rafting, ekstrem-sykling, dykking og fjellklatring. Og ja, foreldre må pent nødt til å bli med på dette om de vil være sammen med barna sine, fastslår Hedda Kise og peker på at når det gjelder yngre barn så er det lekenhet og enkle opplegg som er suksessformelen. En kan f.eks late som om skogstien er en skummel isbre og gå i taurekke eller tygge opp nista allerede på parkeringsplassen dersom det er da barna er sultne. Hedda Kise har med barna Vivil (4) og Alva (5) i halvparten av "Turklar"-programmene. Hun var veldig i tvil om hun skulle bruke egne barn på tv. På den ene siden ville hun skjerme barna fra å bli kjente fjes, på den annen side hadde hun lyst til å gi naturopplevelser videre til dem og siden alle kjendisene som opptrer i serien, som f.eks Vegard Ulvang, Arne Brimi og Bjørn Dæhlie, har med barna sine på turene som filmes, så valgte også Hedda Kise å si ja.
- Da vi var i gang opplevde jeg det som et veldig riktig valg og Vivil og Alva merket nesten ikke at kameraene var der, forteller hun.

Ikke noe alderstyranni

For tiden jobber Hedda Kise, som er fast ansatt i TV2, med mulige nye episoder av "Dyreriket" og en annen programserie. Som hun ikke får lov til å si noe om, bortsett fra at den ikke foregår i skauen. Ved årsskiftet sluttet hun for godt som nyhetsanker i God Morgen Norge på TV2, fordi hun ikke taklet å stå opp midt på natta lenger. Hun har fylt 32 år og avviser at det både er alderstyranni og blondinekrav i norsk fjernsyn i dag.
- Tell de kvinnelige programlederne i TV2 og NRK, det er faktisk flere brunhårede! Og det snakket om at kvinnelige programledere ikke kan være over 40 år, stemmer ikke. Bare se på Nadia Hasnaoui, Hilde Hummelvoll, Anne Graasvold. Og Dorthe Skappel, ramser Hedda Kise opp.


(Arkivartikkel fra 04.05.2005)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse