SPILLES INN I LANGESUND: Clue: Maltesergåten er basert på den bestselgende ungdomsbokserien av krimforfatteren Jørn Lier Horst. Foto: Nordisk Film Distribusjon AS

Nå er filminnspillingen i gang i Telemark

Jørn Lier Horsts forfatterskap blir levende bilder på løpende bånd. Nå er en kinofilm basert på boken «Clue: Maltesergåten» på vei.

Samtidig som en ny sesong av «Wisting» er gått i innspilling, kan de noe yngre glede seg over at et knippe andre Lier Horst-skapte karakterer også vil gjøre seg gjeldende.

– Etter fem fantastiske uker med opptak i Langesund er vi snart ferdig med opptakene til «Clue: Maltesergåten», som vi gleder oss til å få ut på kino høsten 2021, sier produsent Cornelia Boysen.

Les også
Forfatteren har lagt sin nye krim til Bamble: – Blir ikke lei Wisting

Filmen tar utgangspunkt i universet vi blir kjent med i ungdomsbokserien av krimforfatteren Jørn Lier Horst. Her følger vi tre ungdommer som løser kriminalgåter, og sentralt står pensjonatet Perlen og den idylliske Skutebukta.

Det er Langesund bad som er kulissene for Perlen pensjonat.

Les også
Horst hadde dette stedet i tankene da han skrev de populære bøkene. Nå skal filmen spilles inn her

Filmen beskrives som actionfylt krim – for de største barna, og den har tatt utgangspunkt i de fire første bøkene i Clue-serien – en serie som har solgt i over 500.000 eksemplarer. Den kan dermed skilte med tittelen «Mest solgte bokserie for barn i alderen 9–12 år» her hjemme.

Trioen Cecilia (12), Leo (13) og Une (12) spilles av henholdsvis Julia Mælumshagen Nymoen, Kenza Olympia Iteka og Felix Sollie. I andre sentraler roller finner vi Kyrre Haugen Sydness, Bjørn Floberg, Lisa Loven Kongsli, Marlon Valdés Langeland, Henrik Mestad og Line Verndal.