annonse

Odd lover trøkk i Langesund

Til Langesund
Til Langesund: Odd Nordstoga spiller på Wrightegaarden fredag med fullt band, og lover trøkk. (Foto: Berit Roald, NTB scanpix)

Odd Nordstoga kommer til Wrightegaarden fredag med fullt band. Han vil presentere smakebiter fra sitt kommende album «Dette landet» som blir sluppet i oktober.

  • Stian Johansen

«Blir maks konserter på Wrightegaarden til fredag. Skal sjå sommaren kjem til slutt. Den skal me feire der,» skrev Odd Nordstoga i sosiale medier denne uka.

– Jeg må jo sjekke været. Det er en vesentlig faktor for utendørs arrangementer, sier Odd Nordstoga til Varden.

LES OGSÅ: Her er sommerens festivalguide

Diesel og bensin

– Har du spilt mange konserter i sommer?

– Ikke mer enn at jeg gleder meg til å spille på Wrightegaarden. Det har vel blitt 10–12 konserter i sommer, slik det pleier å være om sommeren.

LES OGSÅ: Nå kan du bli med i musikkvideoen til Odd

Sist helg avslutta artisten fra Vinje bluesfestivalen på Notodden, men på veien dit støtte han på problemer.

– Jeg slapp en singel kalt «Diesel og bensin» i sommer, den ble plutselig ekstra relevant etter at jeg klarte å fylle bensin i stedet for diesel. Det er da man skjønner hvor mye man trenger en bil.

Dette landet

9. oktober slippes han første soloalbum siden «Bestevenn» i 2011. Den nye plata heter «Dette landet», og smakebitene som har blitt sluppet lover bra.

– Kommer du til å presentere mye av det nye materialet i Langesund?

LES OGSÅ: Dukker ned i slektas kunstnersinn

– Ja, det blir noen smakebiter, sier Odd Nordstoga.

Hjelp fra Vinje

På den kommende plata har sambygdingen fra Vinje, forfatteren Stein Versto skrevet fire av tekstene. Versto har også ved flere andre av Nordstogas utgivelser bidratt med sangtekster.

– I et intervju med forfatteren Erlend Kaasa forleden sa han at han neppe hadde begynt å skrive om han ikke hadde vokst opp i Vinje, fordi mange der hadde gått veien før ham.

LES OGSÅ: Ingebjørg har slutta å grine etter konsertene

– Jeg ser den, men sjargongen i Vinje er ikke voldsom utadvendt, og at man kanskje derfor får et behov for å uttrykke seg skriftlig. Det kan være en annen teori.

– Kaasa nevnte deg, Tarjei Vesaas, Stein Versto og Aasmund O. Vinje som viktige for ham.

– Oi. Det må jeg bare takke for.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse