annonse

Per-Åge fikk Marit Bjørgen til å kysse en fisk og Lavrans Solli til å bade med en burger

STJERNEMAT:
STJERNEMAT: Per-Åge Eriksen fikk avbildet norske idrettsstjerner med sine favorittretter. Lavrans Solli trives som fisken i vannet med en burger i klypene, mens Marit Bjørgen har et kjærlig forhold til sin fisk.
Alpinlegenden Kjetil André Aamodt gikk med å helle sjokolade over seg selv da Per-Åge Eriksen fra Porsgrunn tok bilder av ham til boka «Gull i munn». Alle foto fra boka
Alpinlegenden Kjetil André Aamodt gikk med å helle sjokolade over seg selv da Per-Åge Eriksen fra Porsgrunn tok bilder av ham til boka «Gull i munn». Alle foto fra boka: Per-Åge Eriksen (Foto: )
Burger i Sognsvann
Burger i Sognsvann: Svømmeren Lavrans Solli tar gjerne lunsjen mens han bader. (Foto: Per-Åge Eriksen)
Vått kyss
Vått kyss: Per-Åge Eriksen syns Marit Bjørgen var tøff som gikk med å kysse en død fisk. (Foto: )
Bokaktuell
Bokaktuell: Per-Åge Eriksen fra Porsgrunn har tatt bildene i Olympiatoppens kokebokutgivelse «Gull i munn». (Foto: Stian Johansen)
Byr på seg selv
Byr på seg selv: Kjetil André Aamodt var leken da Per-Åge Eriksen fotograferte ham for boka "Gull i munn". (Foto: Per-Åge Eriksen)
Fornøyd
Fornøyd: Per-Åge Eriksen gleder seg til bokutgivlsen "Gull i munn", og sier at han merker et større trøkk enn vanlig. (Foto: Stian Johansen)
Saftig burger
Saftig burger: Svømmeren Lavrans Solli tok seg god tid da Eriksen skulle fotografere ham, det førte til at kreativiteten sprudlet. (Foto: )

Per-Åge Eriksen fra Porsgrunn ble hyra av Olympiatoppen for å ta bilder av idrettsstjernene til bokutgivelsen «Gull i munn», som denne uka ble lansert.

  • Stian Johansen

– Du skal være en ganske dårlig fotograf om du ikke klarer å få tatt et godt bilde av Therese Johaug. Hun har så mye glimt i øyet, at det bare er å få henne til å stille opp og smile, sier frilansfotografen Per-Åge Eriksen, som fikk oppdraget med å ta bilder til Olympiatoppens bokutgivelse «Gull i munn».

– Jeg fikk to-tre minutter med henne, og tok rundt hundre bilder.

Skistjerna fra Dalsbygda er bare en av mange Eriksen har portrettert i boka hvor idrettsutøvere gir oppskrifter til sine favorittretter. Eriksen fotograferte blant andre også Kjetil André Aamodt, Marit Bjørgen, Matz Zuccarello og Lavrans Solli.

Johaug disker opp med en pizza som heter «Dalsbygda No. 1».

Kysse en laks

– Mange av bildeseriene ble tatt på sparket, når utøverne hadde tid, og jeg var på Olympiatoppen for å ta bilder av matrettene i boka. Det er veldig kult å fotografere dem når de første er på lag, sier Eriksen som sammen med Olympiatoppens pressesjef Halvor Lea fikk Marit Bjørgen til å kysse en laks, Kjetil André Aamodt til å hele sjokolade utover ansiktet sitt, kickbokser Thea Næss til å kicksparke en vannmelon.

– Bildene ble bedre enn jeg hadde regna med, som omslagsbildet av svømmeren Lavrans Solli. Han var en av dem som tok seg god tid. Vi drodla litt og en eller annen kom opp med ideen «hva om han har en hamburger i nevene idet han dukker opp av vannet?» Det funka som en kule. Da hadde vi et kult omslagsbilde, som også gjorde det lettere få de andre utøverne til å stille opp. Det var ingen av dem som sto der og bare ville at jeg skulle bli ferdig.

Trøkk i magen

Per-Åge Eriksen har vært frilansfotograf i mange år, blant annet i Varden.

– Jeg er vant til å ha masse bilder på trykk, men når man har jobba lenge i en avisredaksjon så tenker man ikke så mye på at man hadde et forsidebilde på trykk. I denne påkosta boka kjenner jeg at det er mer trøkk i magen, en litt annerledes følelse, mer prestisje, enda viktigere å ikke dumme seg ut, sier Eriksen som vet hva han skal gi sine nærmeste i julegave i år.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.