Det ble ikke noe stort publikum for Brekkerock i år.
Det ble ikke noe stort publikum for Brekkerock i år.

Publikum sviktet Brekkerock: – Ja, i år var det krise

Arrangør skuffet over publikumssvikt, men det blir festival neste år også.

Til tross for bra vær for en septemberkveld å være, ble det publikumssvikt på årets Brekkerock.

Det konstaterer festivalsjef Thomas Westgård til Varden, dagen etter festivalen.

– Det var en flott kveld, men litt for lite folk. Ja, i år var det krise. Vi hadde ikke mer enn 170 betalende, og det er 100 mindre enn vi trenger for å gå i null, sier en skuffet Westgård.

LES OGSÅ: Hard rock i Brekkeparken: – Det var skikkelig kult å spille her

Glimret med fravær

Brekkerock er en éndagsfestival i Brekkeparken, og på artistlista i år hadde de Djerv, Pretty Uglies, Espen Gunstein, Hoggormsafari og Danny & The Loony Tunes. Dette var 12. gang festivalen ble arrangert i Brekkeparken.

– Om det ikke hadde vært for sponsorene og støttespillerne våre hadde det ikke gått. Arrangementmessig var det fantastisk, men publikum glimret med sitt fravær. Det som er trist er at andre velger å ha store arrangement i byen samme kveld. Det er for meg litt uhøflig, sier Westgård.

Festivalen har med andre ord gått på et ganske betydelig økonomisk tap, noe som ifølge Westgård for så vidt går greit i år, men ikke kan skje igjen.

– Jeg må nok gå i meg selv om jeg har utspilt min rolle, om nye folk etter hvert bør komme inn. Det betyr bare at jeg står med null kroner på konto. Risikoen i år var lav, men neste år blir den enorm, sier han.

Blir neste år

For festivalsjefen bekrefter at han planlegger ny festival også neste år.

– Det blir festival neste år. Vi får seg om artistene stiller opp for en lavere sum. Det er en utfordring for konsert-Norge: Artistene tjener ikke penger på plater lenger, og da koster jobbene mer, dessverre. Vi må dra lasset sammen. Å drive festival i september er jo også risikosport, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han håper festivalen klarer å finne en økonomisk balansegang neste år.

– Uten de private sponsorene som støtter meg år etter år hadde ikke dette gått. Jeg er evig takknemlig til dem. Også er jo Brekkeparken en fantastisk plass. Nei, jeg er nå i økonomisk bakrus i dag, men jeg har hatt bakrus før, så det går bra.