Forholdet mellom milliardæren Christian Grey (Jamie Dornan) og litteraturstudenten Anastasia Steele (Dakotoa Johnson) har blitt et fenomen verden over i bokform. Nå kommer filmen, og forventningene er skyhøye.
Forholdet mellom milliardæren Christian Grey (Jamie Dornan) og litteraturstudenten Anastasia Steele (Dakotoa Johnson) har blitt et fenomen verden over i bokform. Nå kommer filmen, og forventningene er skyhøye. Foto: FOTO: FILMWEB

Rekordsalg for hete kjærlighetsscener

Aldri før har kinoen i Skien forhåndssolgt så mange billetter til en film. Hele sju visninger blir det på premieredagen, fem åpne og to lukkede.

– Det blir ikke akkurat rom for å vise noen særlig flere filmer denne dagen, sier kinosjef Espen Gundersen.

Han sikter selvsagt til filmpremieren på det som allerede har blitt et bokfenomen, «Fifty Shades of Grey», og etter forhåndsinteressen å dømme, kan det også se ut til at også filmen et fenomen.

Flere hundre billetter solgt

Onsdag  var det solgt over 471 billetter pluss 156 til de lukkede visningene. Premieren er i neste uke. På fredag den 13. av alle datoer, kanskje ment som en liten pirrer før Valentinesdagen.

– Forhåndssalg i denne størrelsen har vi aldri opplevd før. Etterspørselen startet allerede i november i fjor, sier kinosjefen.

– Det er skyhøye forventninger så fallhøyden er stor dersom filmen flopper, men det har jeg ikke særlig tro på. Vi setter opp filmprogrammet en uke av gangen, men jeg regner med at denne vil gå i hvert fall i tre uker, sier Espen Gundersen.

Også i Porsgrunn er forhåndssalget formidabelt: 335 billetter er solgt, pluss 220 på en lukket visning bestilt av Down Town.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lukkede visninger

Grenland Auto har i samarbeid med Capa kinoreklame invitert sine kvinnelige Audi-kunder til en lukket visning av filmen. Med rød løper. Og det gjør de for at hovedpersonene i filmen begge kjører Audi.

– Han kjører Audi selv, og han kjøper en Audi i gave til henne, sier Tommy Nikolaisen ved Grenland Auto.

– Men det er enormt hemmelighetskremmeri rundt filmen, vi har ikke engang fått vite hva slags farge det er på Audiene de kjører.

Tommy Nikolaisen sier at de aldri tidligere har invitert sine kunder på privatvisninger på kino.

– Men vi ser nå at flere Audi-forhandlere rundt om i landet har hengt seg på, sier han.

Venninnegjeng

Også en venninnegjeng har på privat initiativ bestilt en lukket visning av filmen. Varden har vært i kontakt med noen som skal på denne visninga, men ingen har valgt å stå fram med navn og bilde i avisa, av hensyn til ektemenn, svigermødre, barn og andre forhold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

-

I filmen møter vi den unge litteraturstudenten Anastasia, som innleder et forhold til den vakre, mystiske milliardæren Christian Grey.

-

 Filmen er basert på E.L. James sin bestselger med samme navn.

-

Siden lanseringen har «Fifty Shades»-trilogien blitt oversatt til 51 språk og solgt over 100 millioner eksemplarer.