Til våren setter Riksteatret opp «Vaffelhjarte» med musikk blant annet av Odd Nordstoga.

Riksteatret med to store forestillinger for hele familien

Til våren setter Riksteatret opp «Vaffelhjarte» med musikk blant annet av Odd Nordstoga. I tillegg skal Oslo-Filharmonien feire 100 år med familieforestilling.

Riksteatrets tilbud til de yngste og familiene deres har de siste årene vært store suksesser over hele landet. «Vaffelhjarte» av Maria Parr handler om de to barna Trille og Lena i den lille bygda Knert-Mathilde, og har tidligere gått som NRK TV-serie. På scenen følger publikum karakterene «gjennom liv og vaffelrøre» ett helt år.

Den andre familieforestillingen er et samarbeid med Oslo-Filharmonien: «Klara, villsvinet og den lille musikkfabrikken». Med fire musikere fra Oslo-Filharmonien inneholder forestillingen mye musikk, både klassisk og nyskrevet, sammen med et visuelt univers med fargerike animasjoner. Dette er blitt til i samarbeid med skaperne av Elias-filmene, Animando og teaterkompaniet Wakka Wakka.

– Riksteatret tar barna på alvor. De yngste blant oss representerer fremtidens teaterpublikum, og det å gi dem gode teateropplevelser tidlig i livet er en viktig oppgave for et landsdekkende teater. Riksteatret vil derfor alltid ha barne- og familieforestillinger av høy kvalitet på repertoaret, lover Riksteateret.