Leopold Løvenskiold med bevaringsprisen, Tore Rønningen med byggeskikkprisen, ordfører Hedda Foss Five og forfatter Tore Tveit med kulturprisen.
Leopold Løvenskiold med bevaringsprisen, Tore Rønningen med byggeskikkprisen, ordfører Hedda Foss Five og forfatter Tore Tveit med kulturprisen. Foto: TORE ØYVIN MOEN

Skiens kulturpris til Tore Tveit

– Dere aner ikke hvor mye dette betyr for meg. Forfatter Tore Tveit var beveget da han mottok Skien kommunes kulturpris på kroner 30.000 for 2014.

Opprinnelig fra Voss, men Telemarking siden han begynte i Varden som ung journalist i 1968, Etter sju år ble det forfatterskap på heltid. 40 utgivelser er det blitt siden første bok og den siste foreløpig er «Skien i våre hjerter» som han nettopp laget sammen med fotograf Tom Riis.

Bevaringsprisen er ny av året. Den og 10.000 kroner tilfalt firmaet Løvenskiold Fossum representert ved Leopold Løvenskiold. Prisen gis for restaureringen av den gamle sveitservillaen «Sophies Minde» i Luksefjell.

Byggeskikkprisen er og på 10.000 kroner tilfalt arkitekt Tore Rønningen. Sammen med kona Torild Tveitan har han hatt huset i Håvundvegen 89b som et selvbyggerprosjekt.

– Det blir det siste jeg tegner for meg selv, forteller Rønningen som nå er pensjonist.