Kjersti Posti Høgli og Anders Posti Høgli under øving på Grenland Friteater onsdag formiddag. Stykket vises fredag og lørdag i Skien.
Kjersti Posti Høgli og Anders Posti Høgli under øving på Grenland Friteater onsdag formiddag. Stykket vises fredag og lørdag i Skien. Foto: HELGE OTTESEN

Solformørkelsen gjør at teaterforestillingen på flytte inn

Solformørkelsen gjør at barnas teaterforestillingen om Byggmester Solness må flyttes inn i Ibsenhuset.

Byggmester Solness skal spilles på Ibsens bursdag.

– Men resten av feiringen i byen fredag 20. mars går som planlagt, forteller Helle Riis i StøpeSkien.

Ny krone

Hun forteller at som vanlig skal Henrik Ibsen krone på hodet, det vil si på statuen i Ibsenparken. Riis lover en flunkende ny og ganske spektakulær krone i år, utformet av kunstneren Fanny Gjestland.

farlig å se på sola

Det er skuespillerne og søskenparet Kjersti Posti Høgli og Anders Høgli, som står for Byggmester Solness-oppsetningen for barn på 5 år. Den skulle bli vist på utescenen på Handelstorget fredag, men arrangørene er blitt rådet til å flytte den innendørs, av hensyn til barna. Det er farlig å se direkte på sola under solformørkelsen.

Dermed er 320 barnehagebarn invitert inn i Ibsenhuset før kroningen ute i byen.

Kjersti Posti Høgli og broren Andreas spiller Hilde og byggmester Solness.
Kjersti Posti Høgli og broren Andreas spiller Hilde og byggmester Solness.

Vises gratis ute lørdag

Kulissene til Byggmester Solness, eller SuperSolness som mange vil kalle ham etterpå, ble spesielt beregnet til utescenen på handelstorget, og helt forgjeves har det ikke vært. Hele teaterforestillingen vises på Handelstorget dagen etter, altså lørdag. Som en gratis Lørdagsbarn-forestilling.

StøpeSkien er Skien kommunes satsing på Ibsenformidling til barn og unge, og det er de som står for kroningen, hyllesten og forestillingen for byens fem-åringer.