annonse

Startet i ny jobb

NY JOBB: NY JOBB: Inger Buresund sluttet med sitt internasjonale ibsenarbeidet i Skien i begynnelsen av februar. I går startet hun i ny jobb, som leder av det norske kunst og kulturprogrammet knyttet opp mot verdensutstillingen Expo 2010 i Kina.foto:reidar peersen (Foto: reidar peersen)

Inger Buresund er i gang med internasjonalt kulturarbeid.

  • Kari Gisholt

SKIEN Inger Buresund som var leder for det internasjonale ibsenarbeidet i Skien, sa opp sin stilling i begynnelsen av februar. Nå knapt en måned etter er hun i full gang i ny jobb som prosjektleder for det norske kunst og kulturprogrammet knyttet opp mot verdensutstillingen Expo 2010 i Shanghai, Kina. Ansatt av Innovasjon Norge som har fått oppdraget av Handels og næringsdepartementet. I sin nye jobb skal hun sy sammen et kunst og kulturprogram med langsiktighet som mål.

Tar Ibsen med

– Og det betyr at du også vil ta Ibsen til Kina?
– Det er klart. Du kommer ikke utenom Ibsen når Norge skal profileres i Kina. De har store kunnskaper og har vist en uavbrutt oppmerksomhet rundt Ibsen siden 1920-tallet. � komme fra Ibsens hjemland skaper begeistring. Ikke minst da jeg jobbet med han fra fødebyen Skien merket jeg det, sier Inger Buresund.
Hun håper virkelig Telemark og Skien vil benytte Expo 2010 muligheten til å forankre sitt ibsenarbeid i Kina. Telemark fylkeskommune har, sammen med en rekke aktører, deriblant Innovasjon Norge engasjert seg i Kina. I 2006 ble det undertegnet en vennskapsavtale mellom Telemark fylkeskommune og Hubei provinsen. En delegasjon var i Kina i 2007 og en kinesisk delegasjon kommer til Telemark i høst.

Fulgt debatten

Inger Buresund har fulgt med på ibsendebatten i Skien etter at hun sluttet.
– Det er bra at den er kommet såpass sterkt. Det virker som om den er mye viktigere for folk enn den har vært på lenge. Jeg skulle likevel ønsket meg den mer konkret, men kan debatten føre til en politisk forankring i Telemark og Skien er det bra, mener Buresund.

Gjøre mitt

– Og du vil jobbe for å trekke Skien og Telemark med i ditt nye arbeid?
– Det vil jeg absolutt gjøre mitt til. Skien og Telemark har et stort potensial, sier Inger Buresund.


(Arkivartikkel fra 03.03.2009)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse