annonse

Stordalen satser stort i Sverige – har kapret tre toppledere

KAPRET
KAPRET: Etter å ha kapret en rekke sterke norske forfattere og forlagsfolk til sitt nye forlag, gyver Petter Stordalen løs på det svenske markedet. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)
Forlater Bonnier-forlaget Forum, og entrer Stordalens svenske satsing med Strawberry Publishing
Forlater Bonnier-forlaget Forum, og entrer Stordalens svenske satsing med Strawberry Publishing: F.v. Karin Linge Nordh, Sara Lindegren og Anders Sjöqvist. (Foto: Nils Petter Nilsson / Strawberry Publishing / Presse)

Petter Stordalens forlagssatsing Strawberry Publishing går nå tungt inn i det svenske bokmarkedet, og har kapret tre profilerte forlagsfolk der.

  • NTB

De kommer alle fra det Bonnier-eide Bokförlaget Forum og beskrives i pressemeldingen som «to av Sveriges ledende forleggere».

Karin Linge Nordh, som blir publisistisk sjef for skjønnlitteratur, var ansvarlig forlegger for svensk skjønnlitteratur i Forum – der hun hadde hånd om navn som blant andre Camilla Läckberg, Viveca Sten, Mons Kallentoft og Ninni Schulman i en 21 år lang fartstid.

– Jeg brenner av lengsel etter å få skape noe nytt, sier Linge Nordh i en uttalelse, der hun sier det føles som hun «blir en del av et skandinavisk litterært superteam».

Det er ifølge VG ikke kjent om hun tar med seg noen av forfatterne hun har jobbet med over til Strawberrys svenske avdeling.

Anders Sjöqvist er ansatt som publisistisk sjef for sakprosa, og kommer fra en tilsvarende stilling i Bokförlaget Forum, mens Forums tidligere kommunikasjonsstrateg Sara Lindegren blir Strawberrys salgs- og markedssjef.

Strawberry Publishings forlegger Jonas Forsang sier det «er en ren tilfeldighet» at alle tre kommer fra samme svenske forlag. Stordalen-forlaget skal ha jaktet på ansatte med «ekstreme ferdigheter» i Sverige det siste året, og møtt svenske forlag, bransjemennesker og forfattere for å sette sammen det Petter Stordalen kaller «sitt drømmelag».

– Nå er førsterekke på plass, og vi har store ambisjoner. Å bygge et selskap handler alltid om mennesker, og dette er enda viktigere i en bransje som så til de grader handler om relasjoner, uttaler Stordalen, som er største eier i Strawberry Publishing, ifølge pressemeldingen.

Der står det også at Stordalens forlag sikter på drøye 100 millioner kroner i omsetning i Norge i 2019.