annonse

Teppet ned for Skien barneteater

SIER STOPP.: I sju år har Inger Lise Lunde drevet Skien barneteater som moren Anne Lise Grøtvik Lunde i sin tid grunnla. Nå orker hun ikke mer og sier stopp. (Foto: )

Gjennom førti år har Skien barneteater reist med julestjernen, sovet med Tornerose, sunget med Snehvits dverger og vært på ball med Askepott. Nå går det mot teppefall hvis ingen overtar.

  • Kari Gisholt

Det finnes vel knapt den skiensborger som ikke har trippet i lakksko med gottepose og nygredd hår til de første neglebitende møter med «Askepott» og «Snehvit», «Trollmannen fra Oz» og «Reisen til julestjernen». Med sine årlige juleforestillinger har Skien barneteater vært en institusjon i byen som med utsolgte hus har flasket opp, ikke bare et yrende teaterpublikum, men også små og store skuespillere. Trine Svensen, Gisle Kverndokk, Morten Borgersen er blant dem som har gjort sine første entreer i Skien barneteaters regi.

Slitt lenge

I alle år var grunnleggeren Anne Lise Grøtvik Lunde pytt og panne for barneteateret som først holdt hus i Augustingården, deretter Festiviteten med barne- og ungdomsgrupper. De siste 27 årene har Ibsenhuset vært fast base.
- Ibsenhuset egner seg ikke lenger. Scenen og salen er for stor og det er blitt for dyrt for oss, sier daglig leder Inger Lise Lunde som overtok ansvaret etter moren for sju år siden.
Teatret har slitt med å få endene til å møtes lenge. I fjor inngitt det et samarbeid med Teater Ibsen om oppsetningen av «Trollmannen fra Oz». Et samarbeid som fungerte meget godt, sier Lunde som syntes det er trist å slutte, men som ikke orker mer av helsemessige årsaker.
- Jeg sliter med revmatisme og har full jobb ved siden av. Det må si stopp engang. I gamle dager stilte både mødre og fedre opp på alt mulig, med kjøring, søm og snekring. I dag har ikke folk tid lenger. Det blir for slitsomt å sitte med hele ansvaret alene. Utgiftene våre har også steget. Selv om vi har subsidiert leie i Ibsenhuset, blir det for kostbart, medgir Inger Lise Lunde som har lagt noen småplaner med stallen på 45 barn, men ingenting stort for høsten.
Nå setter hun sin lit til at samarbeidspartner Teater Ibsen overtar og dermed redder barneteatret. Det er det et sterkt ønske om fra begge parter.
- Ja, vi håper å kunne overta, men det står på penger og lokaler, bekrefter adminstrasjonsjef Gry Wie.
Forhandlinger er i gang, men foreløpig er alt uavklart. Også påtroppende teatersjef, Inger Buresund, er meget positiv til utsikten om å overta Skien barneteater.
- Jeg er opptatt av teater for og med barn, og ønsker å satse på det. Vi ønsker mer enn gjerne å drive Skien barneteater. Vi håper å få det til, sier hun.


(Arkivartikkel fra 08.06.2001)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse