annonse

Vandrende Bjørn

KOMMER TILBAKE
KOMMER TILBAKE: Bjørn Klakegg fra et tidligere besøk på Kafé K. 22. februar er han tilbake med Needlepoint. (Foto: JOAKIM S. ENGER)
PLATE-FAKTA:

Bjørn Klakegg tar deg med på en god musikalsk vandring.

  • System Administrator

Det er fristende å si dette er det beste jeg har hørt fra gitaristen som vokste opp i Skien. Noen vi si det er mer rocka enn tidligere, kanskje mer tilgjengelig også.

Facebook-knapp kommer her

Først og fremst er det veldig velspilt.

Bandet heter Needlepoint og består av David Wallumrød på tangenter, Thomas Strønen på trommer, Bjørn Klakegg på gitar og Nikolai Hængsle Eilertsen på bass. Klakegg har komponert sangene. Ja, det er sanger, og ja, det er Bjørn Klakegg som synger!

Det funker det, når det er lagt i lydbildet slik som her. Dette er deres andre album og de er voldsomt samspilte, eller skyldes det den gode produksjonen. Også det er gjort internt. Bassisten har ordnet det.

Musikken? En vandring i 60- og 70-tallet der ferden går via jazz til rock, med sterke innslag av progmusikk og noe psykedelia. Den rocka «Snoring husband» er i grenseland mellom Pink Floyd og Knut Reiersrud. Den assosiasjonen kommer flere ganger i løpet av albumet.

«Tree on a hill» er en nydelig rolig låt som åpner slik «The tree on the hill was bored and brought the wind to play with it leaves». Jeg lover at du ikke kjeder deg.

Denne uken kan oppleve bandet live. Fredag 22. februar spiller de på Kafé K.

Anmeldt av Helge Ottesen

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse