annonse

På fanget til Sylvi

onkel Sofus
onkel Sofus:

Eks-smørbukk Bård Hoksrud er satt til å passe havresekken. Aldri har landet fått en mer passende landbruksminister fra Bamble. Han må bare rive seg løs fra fanget til Sylvi Listhaug, så blir dette svinaktig bra.

  • Sofus

Hoggjern kan glise bredere enn baken til ei gjennomsnittlig avlspurke i Tessungdalen. Mannen helt uten svin på skogen, har som kjent vendt bacon-miljøet ryggen, etter å ha brukt mesteparten av karrieren til å holde liv i norsk svineavlslag og budeieforeninga. Nå er det Gartnerhallen som er den nye nærbutikken. Det var et rørende øyeblikk da fylkets suverent største avis kunne vise et bilde av Listhaug med superslanke Hoksrud på fanget. Hadde dette skjedd for fire måneder og 80 kilo siden, ville Frp vært en eksminister og blondine fattigere. Med langt mindre valgflesk dissende i kjakene, kan Hoksrud nå love enda flere bomringer, men kun for bønder, herredsagronomer og gråtasser. Legg merke til at denne spalta ikke lager billige poenger av at kviga er det eneste husdyret som rimer på Riga.

Det er full oppvask i Sofus-redaksjonen, etter blondine-tabben. Den meget folkekjære spalta har fått seg en kvise på høyre øreflipp. I forrige utgave ble vår favorittpolitiker Hedda Foss Five forvekslet med en annen blondine. Fortsatt er det ingen som forstår hvordan det var mulig å påstå at Hedda Foss Five klippet snora sammen med Sven Tore Løkslid. Sistnevnte stemte på en prikk, men blondinen ved hans side var for en gangs skyld ikke Løkens kjæreste og tilkomne fusjonspartner. Derimot en tilfeldig rektor. Sofus er nå sendt på blondinekurs for tilårskomne. I første omgang er det primært snakk om teori, men på sikt må man ut i praksis og fullføre to års læretid, inkludert heimstadlære. Første leksjon består i å tørke leverpostei og makrell i tomat av brillene. Sofus prøvde for øvrig først å hevde at det var Løkslid som hadde tatt med seg feil kvinnfolk, men måtte etter hvert legge seg flatere enn Per med telefon og brunette. Fylkesordfører Sven Tore, Svennis blant venner, vil granske Sofusgate parallelt med Lilleelv-skandalen

I kunstmiljøet er det fullt gateslagsmål om svartmalinga i Skien sentrum. Folkedypet i nabobyens kunstforening våknet opp til resultatet av det de trodde var Snørrungen barnehage på tur til Telemarks svar på Barentsburg. Men så viste det seg at det var en gjeng taggere som var flydd inn fra utlandet for å male fanden på veggen. Flere av maleriene er fine, og slikt vil ikke folk med rødvin i termosen og alpelue på hodet ha noe av. Stemningen blant det lokale kunstpolitiet skal ha vært så het at det blafret i levende lys på Kafé K, som ser ut til å være det eneste som er levende der. På de kanter blir «Elg i solnedgang» og «Fisker med snadde i kjeften» ansett som større samfunnstrussel enn narkotika og folk som ser jevnlig ser på Beat for Beat. Etter å ha tapt kampen mot generell livsglede, håper de i det minste å få hengt opp polsk samtidskunst på Handelstorget. Dessuten skal høytlesning fra klassikeren «Et duknakket hjem» vises på storskjerm. I sorthvitt og uten lyd. Den tsjekkiske versjonen foretrekkes.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse