annonse

Svar til Inger S.Enger, Sp

Din overskrift på det du skriver i Varden på tirsdag før påske lød: Vinner statskirkemotstanderne fram i Ap?
Først må jeg få uttrykke min innerste og klare mening om at det gjør de ikke hvis du og dine medrepresentanter på Storinget ville "våkne opp" og ta folkets klare mening på alvor, ved å innføre avgjørende folkeavstemming/fakultativt refferendum i grunnloven vår.
Da ville vi kunne praktisere sant demokrati (folkestyre) som dere inne på Tinget reiser verden rundt med og skryter til alle at vi har, men langt fra praktiserer ! Vi kjenner fra historien, at det har vært og er fortsatt, kun summen av folkets klare vilje som kan legges til grunn når store og viktige spørsmål skal tas stilling til. Slik har det vært og slik vil det forsatt bli. Dette og lignende andre viktige spørsmål har svært mange viktige momenter i seg. Det har også dette "statskirke-spørsmålet".
Jeg er meget forundret over at Inger S. Enger som bør være utrustet med så mye vett og visdom, ikke har fått med seg, at her ligger "det noe svært alvorlig og omfattende bak" Jeg må vel opplyse deg om, at det er Ap. og H. som setter alt inn på å få delta i EU.? Hva med Sp ?
Ja, Ap. og H. skyr faktisk ingen ting for å nå det målet ! Brudd på vår grunnlov er heller ikke et for stort offer! Hvis du Enger er en troende katolikk, så vil jeg ha større forståelse. Den dagen ja-tilhengerne, Ap og H. vinner fram kan den romersk-katolske paven lettere nå sitt mål, "Semper Eadem". Oversatt bety det : at pavekirken har idag nøyaktig det samme målet som 1ste april 1537, dagen da paven og erkebiskop Eirik ble kastet på hodet ut av Norge.
Det er sjølsagt at det blir lettere for paven og hans "verdensmakt" å manøvrere seg tilbake på plass, når han slipper å kjempe mot statskirken vår i Norge. Ikke blir det så fristende heller. Men dette later statskirkemotstanderne som de ikke å har forstått eller kanskje ikke vil vite? Vær klar over, at vi som kjemper mot EU, vi må ha lært oss til, at våre motstandere ja-folkene; sier en ting med munnen, men samtidig har de en mer ukjent agenda bak seg.
Arne Bjone


(Arkivartikkel fra 10.04.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse