Foto: Stein Ulrik Heines

«Arbeidet med å ruste opp blant annet gater og skilt, starter denne uka»

Vedlikehold i Skien sentrum, skihopp og søppeldunker er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Vedlikehold i sentrum

Sten Ulrik Heines hadde et innlegg i Varden 18. mars hvor han stilte spørsmål om vedlikeholdet i sentrum.

Det er fint med engasjerte innbyggere! Vi som driver vedlikehold i sentrum trenger en påminnelse innimellom. Det er lett å se seg blind og ikke legge merke til de små tingene som i sum er skjemmende i sentrumsgatene. Det har vært noen år med flere bygge- og oppussingsprosjekter i gågatesystemet.

Dette har bidratt til både slitasje og vanskelig tilkomst til deler av torg og gater. Vi har hatt en gjennomgang av hele sentrum og finner mange mulige forbedringspunkter. Vi startet utbedringene allerede sist høst med å skifte ut alt lys i gateløp og fontener.

Arbeidet med å ruste opp blant annet gater og skilt, starter denne uka, slik at sentrum er attraktivt for innbyggere og besøkende i Skien.

Finn Jenssen, teknisk sjef i Skien kommune

Det brenner!

De strenge smitteverntiltakene hjelper, men folk som er lei av tiltakene, ser ut til å tenke at «nå går smitten tilbake, pandemien gir seg, så nå vi kan leve normalt igjen».

Det er akkurat som om brannfolk skulle forlate et brennende rekkehus etter at de har slukket mesteparten.

«Ja, vi ser det brenner der borte, men det er så lite, så vi drar nå, vi.»

En brann går ikke over av seg selv så lenge det er tilgang på brennbart materiale. Pandemien går ikke over av seg selv så lenge det er mennesker i nærheten — men når alle er vaksinerte, er vi ikke «brennbare» lenger, så vi får prøve å holde ut!

Vera Moe

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den nye hoppsporten

Årets sesong i skihopp er fullført. Denne vanskelige og farefulle idretten har etter min mening gått ut på dato. I den jungel av regler og påbud den er belastet av og med. For det første har man ikke lov å være lett i kroppen. Da straffes man. Har man for stor dress diskes man.

Dommeren som sitter for langt unna, er ofte ujevne og til dels partiske. Vind og ikke vind skaper ofte ujevne forhold. Altså litt Lottopreget. Kulestøtere, vektløftere, sleggekastere osv, blir aldri straffet om de er store. De kan være så tjukke de bare vil! Ballettdansere blir ikke straffet om de er lette. Og slik kan man fortsette og fortsette.

Men det mest unaturlige og på grensen til idioti, er å sende kvinnehoppere ut med betydelig større fart i tilløpet. Enkelt og greit for at de skal komme like langt som menn! Betyr det at snart skal Johaug og co starte kilometervis fra målområdet for å få samme tid som Bolsjunov og co på 15 km? Eller skal for eksempel Amalie Juel løpe kortere i sin 400m hekkøvelse, for å få samme tid som Karsten Warholm?

Hoppsporten var en gang morsomt og interessant å følge med på. Nå er den utartet til å bli surrete og unaturlig.

Trunken

Spørsmål til Høyre-politikerne Aarvold og Johnsen

I et innlegg i Varden 29.3 lister dere opp alt Høyre skal gjøre i klimapolitikken, blant annet den velkjente flosklen om «forurenseren skal betale».

Et spørsmål: Bedrifter skal betale etter hvor mye co2 de slipper ut, gjelder det det samme for privatpersoner? En dieselbil euro6 forurenser svært lite. Mens en gammel dieselbil feks euro4 slipper ut mye mer.

Hvordan vil dere differensiere det i drivstoffavgifter? Eller «skjærer dere alle fossilbiler over en kam» for letthets skyld?

Jan Løkslid

Fylkespolitiker Karoline Aarvold og Skienspolitiker Marius Roheim Johnsen mener du bør bli straffet med bøter hvis du kaster søppel på bakken. Foto: Anniken Wathne/Fredrik Pedersen

RiG og identitetifikasjonsbrikker

Leser en del negative meninger om identifikasjonsbrikker på alle søppeldunker. Dette som koster 8,8 millioner må altså husstandene i Skien Porsgrunn Siljan og Bamble betale for. Syns dette er unødig kostnad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det har vært representant fra RiG i kommunestyre og bystyrer og opplyst om hva hensikten er. 1. Tidspunkt beholder tømmes, 2. vekt på avfallet, 3. GPS lokalstasjon til renovasjonsbilen når dunken tømmes, har ikke blitt nevnt. Men derimot at sjåføren skal være sikker på at alle dunker blir tømt.

Dette er misvisende, fordi det er vel ingen personer som kommer til å oppleve at dersom dunken ikke er satt fram, til før 06 om morgen, som det står på tømmekalenderen, og renovasjonsbilen er ferdig i gata. Det er nok de færreste som tror at renovasjonsarbeiderne kommer rundt veggene nå i påskeuka, eller ferieukene i juni - juli - august, for å sjekke om det er noe i dunkene ved veggen. Ingen kritikk til disse som utfører en viktig jobb.

Planen er nok at de tvinger fram at vi skal betale kilopris på avfallet vårt. Håper politikerne snart innser at noe bør stemmes ned. ikke godta alt som legges fram. og ikke godta egen dunk til matavfall. Få matrestene bort med restavfallet en gang i uka. Blir kilopris på avfallet innført? Da kan det fort ende med at vi heller graver et hull i hjørnet på tomta, og begynner å fyre noe søppel selv igjen. Ønsker politikerne og befolkningen det? Vennligst våkn opp politikkere, og si ifra. Takk.

Mann i gata