Arrogant og dårlig taper: – I mine øyne er han slett ingen gud

Dag-Eilev Fagermo har gjort en god jobb for Odd, men i mine øyne er han slett ingen gud. Til det er oppførselen hans alt for variabel og i visse tilfelle altfor arrogant.

Under min tid som journalist for Varden opplevde ofte vi journalister fra Telemark at han rett og slett trodde han kunne gjøre som han ville. Det tok gjerne tid før han kom ut i «mixed zone» hvor vi journalister sto og ventet. Da gjerne med et pizzastykke i munnen og lite interessert. Spesielt hvis Odd hadde tapt. Kom du med kritiske spørsmål ble de som oftest avfeid med hans arrogante oppførsel og mine. I tillegg var det som regel bare noen få spørsmål du fikk stilt før han kom med uttallelsen: «Nå har du vel fått det du trenger».

Selv om vi telemarks-journalister sto klare og gjerne ville høre hans meninger etter kampen ble vi også ofte ignorert hvis for eksempel VG var der. Selv om vi skrev og skriver side opp og side ned om Odd hver dag ble vi alltid tilsidesatt av Dag Eilev Fagermo.

Et nytt eksempel på hans arroganse og dårlig-taper mentalitet fikk vi se onsdag. Da hans tidligere klubb Odd slo hans nye klubb Vålerenga 4-1, forlot han Skagerak Arena med halen mellom beina, og det uten å snakke med lokalpressen. For en oppførsel. Slik oppførsel hører ikke hjemme hos en trener i Eliteserien. Der må man stille opp for pressen enten det går bra eller dårlig. Folk ser jo fram til å høre hans versjon av hvorfor det gikk dårlig. Kun en liten seanse på Eurosport var det han kom med etter kampen. Slett og arrogant oppførsel.

Kom deg ned på beina Dag-Eilev Fagermo, bli voksen og still opp for pressen. Det bør være et minimumskrav for en eliteserietrener.

Jeg er ihuga Odd-patriot og skal ikke klage på det du fikk til med Odd, en god trener har du bevist at du er. Og jeg ønsker deg lykke til videre i trenerkarrieren, men gjør deg selv en tjeneste; still opp for pressen både når det går bra og dårlig. Og uten pizzastykket i handa eller i munnen. Det gir et dårlig inntrykk overfor de som er der for å gjøre en best mulig jobb.

LITE FORNØYD: Dag Eilev Fagermos gjensyn med Odd ble en nedtur for Vålerenga. Foto: Trond Reidar Teigen