Foto: Arkiv

«Avgjørelsen som ble tatt på tirsdag kommer ikke til å stå seg godt»

Kulturlivet og pandemien, søkerlister og rekkverk er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Ikke en avgjørelse for ettertiden

«Vi må fatte avgjørelser som står seg for ettertiden». Ordene ble sagt av Hedda Foss Five under tirsdagens formannskapsmøte, og de forteller meg at det ikke er lett å være politiker om dagen. Mest sannsynlig vil de ende opp med kjeft, enten de anses som for restriktive eller som for liberale. Jeg forstår altså at det er vanskelig.

Men avgjørelsen som ble tatt på tirsdag kommer ikke til å stå seg godt. For tar man bare et ørlite steg til side, og ser på de tiltakene vi har i Skien kommune akkurat nå, så bør det være åpenbart at de ikke henger på greip:

Det er nå lov å gå på bingo, spille spill i en spillehall, bade i Fritidsparken, drikke utepils på restaurant, kjøre berg-og-dal-bane på tivoli, se fotballkamp sammen med 299 andre, handle sammen med 4499 andre på Herkules – men du kan ikke sitte i en teatersal sammen med 29 andre.

Det gir rett og slett ikke mening.

Kunst og kultur redder liv. Det binder oss sammen. Det får oss til å stille spørsmål og reflektere over vårt eget og andres liv. Det gir livet mening.

Det er forferdelig trist at dette har blitt nedprioritert til et av de siste leddene i gjenåpningen av Skien.

Thomas Bye

teatersjef ved Teater Ibsen

Like kloke (eller like uvitande)

Før tilsetjing i offentlege/halvoffentlege stillingar (t.d. rådmenn og andre toppbyråkrater) har avisene lister over kven som har søkt. Kan hende det er lovregler for dette? Eller er det avisene som vil orientera lesarane sine om kven som søkjer jobben?

Same om det er det eine eller det andre, så er me like kloke når det på halvparten av listene står: Mann (xx år), unntatt offentlighet eller Kvinne (xx år), unntatt offentlighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jamfør lista i Varden om søkjarane til sjefsredaktørstillinga i NRK, Porsgrunn. Kva er vitsen?

Reidar H

Er det et digitaliseringshysteri?

Før pandemien forelå det en langsiktig plan for digitaliseringen av Norge. Så kom pandemien i mars for ca. et år siden. Da ble det fart i sakene.

Plutselig ble Norge digitalisert på «noen måneder». Det seg være møtevirksomhet i offentlig, så vel som i privat virksomhet. Dialog med Nav. Skatteetaten. Staten. Fylkeskommunen. Kommunene, banker, forsikringsselskaper. Ja, rekken er endeløs for aktører som har gått inn i digitaliseringens irrganger.

Det er greit for meg og de fleste andre som har etablert et samliv med PC, lesebrett, mobiltelefon.

Men, ikke la oss glemme mange eldre som ikke har noe forhold til disse digitale verktøyene. Det er et stort antall mennesker over – skal vi si 70 år som ikke har eller behersker teknologien. De fleste utviklere er unge mennesker som nok ikke i tilstrekkelig grad tenker på den eldste garde i denne sammenheng.

Kanskje skulle vi i større grad forsøke å sette oss inn i hverdagen til de eldre.

Så leste jeg i avisa om en eldre dame som skulle ordne noe på Nav. Hun fikk et kort med kontaktinfo med Nav. Og måtte gå hjem igjen fra Nav med uforrettet sak (det var ikke Nav i Skien – og poenget er heller ikke å sparke på Nav). Da jeg gikk dørbank ved siste valg var det flere eldre som var fortvilet fordi de ikke fikk betalt regningene sine.

Mitt budskap til alle som er ansvarlig for digitaliseringen er: La det være litt varme igjen slik at de eldre og mulige andre som ikke behersker der digitale samfunn også blir tatt vare på.

Erik Gudbrandsen (H)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rekkverket i TA-bakken

Finn Jensen i teknisk etat i Skien kommune svarer meg i tirsdagens avis om rekkverk i TA-bakken/Øvre Hjellegate.

Det er positivt å lese at stolper og stenger i rekkverket som var skadet, er skiftet ut eller reparert.

Videre ser jeg at rekke verket vil følges opp relatert til at arbeidet med ledningsnettet i TA-bakken foretas.

Jeg håper at folk vil bruke det riktige fortauet, kanskje burde det vært satt opp et skilt som viser til dette.

Jeg liker ikke mellomrommet mellom stengene, det er dette skremmer meg.

Men fint at det arbeides med rekkverket og jeg takker for et greit og tilfredsstillende svar.

Nina Melfald

Jærsk kulturlandskap

Grenland er så mye mer enn industri, bygater og kyststi. Vi har åser, vi har skog og vi har scenisk kulturlandskap. Noen av de vakreste områdene er – etter min mening – traktene rundt Ryggen, Båserød, Hørta og Ødegården i Gjerpen. Dette er kulturlandskap, ja vel, men det er noe utemmet over det, noe jærsk – i min munn en stor kompliment.

Bildet her er tatt et sted mellom Mensæter og Plassen. I bakgrunnen ses Øvrumkollen.

Lizzie Putnam

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lakåsene