Billigere å importere drømmebilen

Engangsavgiften ved import av bil reduseres, som et resultat av Fremskrittspartiets gjennomslag i revidert nasjonalbudsjett. Det betyr at det blir billigere å importere drømmebilen.

Dette gjøres ved at bruksfradragstabellen for biler endres, slik at det blir en mer naturlig nedskalering mot det nye fritaksåret på 20 år. For norske bilentusiaster kan dette bety titusener av sparte kroner.

Det er mange med meg som drømmer om å tilbringe en varm sommerdag bak rattet på en Ford Mustang cabriolet. Følelsen av vind i håret og durende motorlyd i førersetet på en moderne amerikansk klassiker er noe helt spesielt. Det er lidenskap. En 2010-modell Mustang GT blir nå over 60.000 kroner billigere. Det er en viktig seier for alle som er interessert i bil, og som har bil som lidenskap og hobby.

Fremskrittspartiet er bilistenes parti. Det har vi alltid vært. Vi mener det er viktig å legge til rette for bilinteresserte og norsk bilkultur, og at det må være mulig å ha interesse for bil i dette landet, uten å bli flådd med avgifter fra staten. Det er en kamp vi står stadig mer alene om, da flere og flere partier nærmest har gått til kamp mot bilen og norske bilister.

Gjennom vår tid i regjering sørget vi for å kutte i bilavgiftene og gjøre en rekke forenklinger i regelverket. Den kampen fortsetter vi i opposisjon. Til det beste for folk flest, og norske bilentusiaster.

AMERIKANSK DRØM: For mange er en Ford Mustang cabriolet den store drømmen. Foto: DAVID ZALUBOWSKI