Fv: Varaordfører i Porsgrunn Anne Kristine Grøtting (Sp), Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup, Ordfører i Porsgrunn Robin Kåss (Ap) og Opposisjonsleder Anne Karin Alseth Hansen (H) Foto: Anniken Wathne

Da Porsgrunn slapp å bli herjet med

Ofte kan det være greit ikke å vinne. Porsgrunn ble for eksempel ikke kåret til Norges mest attraktive by eller tettsted likevel. Det var nok fordi «vi» ennå ikke har rukket å bygge den nye gang- og sykkelbrua. Med seier hadde Porsgrunn risikert harselering i Dagsavisen, eller Arbeiderbladet som avisa pleide å kalle seg. Forleden mandag var redaktøren i kalasform på lederplass, altså der han tar samfunnsansvar og påberoper seg rollen som den fjerde statsmakt. Budskapet ble nærmest spyttet ut: «Synes du det er tungt med mandag? Husk at mange har det verre. Kommunalminister Nikolai Astrup deler i dag ut pris til Straumen: Norges mest attraktive tettsted.»

Det var altså tettstedet Straumen som byen Porsgrunn tapte for. Når bygda blir vurdert til å være enda bedre enn byen jeg bor, i er det ingen grunn til at redaktører i Oslo skal bedrive slikt flåseri. For flåseri er som kjent noe vi slett ikke liker i denne spalta.

Det er fint at vi har et helt departement som driver og deler ut denne typen priser. I forkant reiser de land og strand rundt og spiser mat og vandrer gatelangs. Påstanden om at byråkratiet i Norge er ineffektivt, faller altså på sin egen (u)rimelighet. Blant annet var gjengen oppe på et hotelltak på Kammerherreløkka. Også den høyst lokale skjærgården, øya i elva ble oppsøkt. Porsgrunn vant ikke, men i det minste slapp man unna harselering i Dagsavisen, avisa som åpenbart tror det er en ulykke å reise utenfor ring 3, bare for å oppdage at verden er mer attraktiv der enn i Oslo. Verden er nemlig primært Straumen. Med Porsgrunn på andreplass. Det er ikke alltid Kupper´n har rett: Sølv er ikke nødvendigvis nederlag. Dessuten kan turistnæringa Porsgrunn nå lage et nytt slagord: «Nesten på høyde med det beste i Straumen».