Foto: Carbo

«De får til ting og hjelper til i integreringsprosessen på beundringsverdig vis»

LoPe, grønne jobber, pensjon og helleristninger er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Hurra for LoPe!

Oppmuntrende oppslag i Varden i dag! Denne mikrointegreringsforeningen er virkelig gøy å lese om. De får til ting og hjelper til i integreringsprosessen på beundringsverdig vis. Det må være enkelt å treffe hverandre, arbeidssøker, formidler (Nav?), arbeidsgiver, om nødvendig tolk og LoPe. Helst rundt et bord på f.eks. biblioteket på bestemt klokkeslett, en definert ukedag.

Vi har en til de grader proff litauisk rengjøringshjelp som er gull verdt!

Kjell O. Skavdal

Nye grønne jobber nå

200 mister jobben ved oljeraffineriet på Slagentangen og Jan Løkslid spør MDG: «Hvor er de nye 'grønne' jobbene?»

Det er det samme utålmodige spørsmålet som MDG har stilt regjeringen i mange år. En global omstilling fra fossilbasert til fornybart er i full gang, enten vi vil eller ikke. Markedsendringer skaper problemer for norsk petroleumsbasert industri. Det hjelper ingenting å skyte på budbringeren.

MDG har tidlig og tydelig etterlyst en langt sterkere satsing på alternativer, for å ruste norsk næringsliv for nye tider. I stedet har flertallet på Stortinget sviktet norske arbeidstakere, ved å tviholde på illusjonen om at oljealderen kan vare evig. Oljeskattepakken i fjor er et grelt eksempel.

Nye grønne jobber må skapes gjennom samspill mellom private aktører og en offensiv politikk. Vi kan fortsatt redde arbeidsplasser og få mange nye ved å flytte milliardstøtte fra industri i solnedgang til bærekraftige satsinger. Norge er rikt på naturressurser og kunnskap. Vi har gode forutsetninger for å lykkes, hvis lederne våre tør og vil.

Benedikte Nes, førstekandidat for MDG Telemark

Fratrekk i grunnpensjonen

Jeg tror ikke at alle sammoende og gifte par er klar over at begge parter i et offentlig samboerpar og ektefolk blir trukket 10 prosent av grunnpensjonen.

Nå arbeider FrP for å fjerne dette fratrekket. De møter motstand fra regjeringspartiene og den øvrige opposisjonen i Stortinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Til fylkets pensjonister og alle samboende par: Dere skal vite at nå har et «gammelt» politisk parti begynt å arbeide mot stortingsvalget. Pensjonistpartiet har i programmet at dette fratrekket skal opphøre og at ordet minstepensjonister skal skrotes. Det blir programfestet at alle pensjonister skal ha 3G.

I dag er 1G ca 100.000 kroner.

Det er en skam at pensjonister skal avspises med småpenger. Utrykket «minstepensjonister» burde skrotes.

Arne-S. Melhus

Korps i gatene

Kjære alle! I ukene frem til 17. mai vil det nå være korps i gatene flere steder. Både unge og voksne. Særlig de yngste trenger å øve på å marsjere å spille samtidig.

Jeg håper at alle syns det er koselig og velger å heie små og store korps frem. Jeg forstår at det kan være utfordrende for småbarnsforeldre, de som jobber skift og muligens andre.

Det er kun noen få uker og vi trenger den øvingsarenaen som gatene våre er. Ta gjerne frem flagget og vink!

Tina Kjærvik

aspirantkorpsdirigent og korpsentusiast

Gjenåpning med kommunebegrensning

Det er opplagt en særdeles vanskelig oppgave for våre myndigheter å håndtere koronasmitten. Utålmodigheten og forventningen i befolkningen til en gjenåpning er økende. De fleste aksepterer at gjenåpningen må skje gradvis, men det er ikke alle begrensninger som er like enkle å forstå.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For et par uker siden kom regjeringens gjenåpningsplan. For arrangement vil det bli en gradvis lettelse. I første omgang er det for barne- og ungdomsaktivitet, for eksempel fotball, lagt begrensning som innebærer at lag fra forskjellige kommuner ikke kan møtes. Hvor gjennomtenkt er en slik begrensning?

Som kjent består Norge av små og store kommuner. I de store kommunene er det i praksis mulig å få i gang en viss aktivitet. I Skien og Porsgrunn er det tilstrekkelig med klubber til at treningskamper kan arrangeres.

Men hva med eksempelvis Siljan og Nome? Inntil videre må klubbene i mange norske kommuner fortsatt vente med å komme i gang med normal aktivitet.

Aktivitet begrenset pr kommune hadde vært mer forståelig dersom regjeringen hadde fått det som tenkt for 7 år siden. Husker jeg ikke feil, så var Ernas ønskemål en inndeling av Norge i ca 100 kommuner. Vi er fortsatt over 350 kommuner, og mange av disse består av kun ett idrettslag. Derfor blir kommunegrense en urimelig avgrensning av aktivitet, og et lite distriktsvennlig tiltak. La oss håpe koronasituasjonen åpner for snarest mulig normal aktivitet i hele Norge.

Roar Lindstrøm

Tildekkede helleristninger

Hadde tenkt meg en 1. mai-tur til helleristningene på Fossum i dag. En fin dag for utfart, med niste og greier.

Men, nei. Ikke var bare adkomsten til parkeringsplassen sperret, men søppeldunken var overfylt, og selve helleristningene var tildekket med en solid presenning.

Sånn bør det vel ikke være, Skien kommune? Eller er det nye restaureringsarbeider på gang igjen?

Dag Inge Storsletten