Foto: Alexander Lehmann

«De skal lytte til folket på grasrota»

Vestfold og Telemark, koronatiltak og barnehagebarn i bil er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Ja til folkeavstemning!

Nå er det på tide at ledelsen i fylkestinget lærer seg hva ordet demokrati betyr, nemlig folkestyre! De skal lytte til folket på grasrota.

Mitt klare inntrykk er at her bruker de kostnader som er argument mot oppløsning for å skjerme sine egne posisjoner. Det er aldri snakk om kostnader når de fastsetter sine egne lønn og godtgjøringer.

Selvsagt kan vi kreve folkeavstemning. Blir dette avvist så er vi på vei mot diktatur …

Åge Øvrebø

Foto: Alexander Lehmann

Sett ut barn på riktig side

Kjære foresatte til barnehagebarn: Plasser barnet i baksetet bak passasjersetet, ikke bak sjåføren. Barn skal ut av bilen ta de ut på tryggeste side av trafikken. Det skjer hver eneste barnehagedag at biler stopper, åpner dører mot trafikken og tar ut ungene og der står jeg og venter på at seansen skal ta slutt. Nå får det være nok, dette er overhodet ikke anbefalt. Sett unger på den siden som det ikke er trafikk.

Nabo til barnehage i Skien

Skien og Porsgrunn handlingslammet?

I Skien og Porsgrunn er det nå nærmest ingen tiltak mot covid-19 på tross av nye smitterekorder nasjonalt og en stigende smittetrend lokalt.

Lokalt så kan man få inntrykk av at man venter på nasjonale råd. Mens Helsedirektoratet venter på at man lokalt skal innføre tiltak – det har sentrale myndigheter tross alt vært tydelige på en god stund nå.

Selv ikke milde tiltak som munnbind på offentlige steder og anbefaling om hjemmekontor for den som har mulighet ønsker man å innføre i Skien og Porsgrunn. Folk sitter og hoster på arbeidsplasser og venterom hos legen.

I et brev sendt til kommunene skriver Helsedirektoratet at kommuner med stigende smittetall bør innføre tiltak nå, for å unngå sterkere tiltak senere. Helsedirektoratet skriver også at FHIs prognoser viser en fare for at kapasiteten i helsesystemet overskrides i løpet av få uker!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Likevel sitter Skien og Porsgrunn stille i båten. Vi er litt over 1 måned fra jul og mange av oss vil feire sammen med nær familie og fikk ikke gjort det i fjor. Kanskje kan ikke alle gå på både julebord i år og samtidig feire jul med venner og familie – jeg vet hva jeg velger i alle fall.

Varden-leser

Foto: Berit Roald/NTB

Tilbake til fortiden

«Kalvene fór og sprang og sparket og var så kåte så!» Denne strofen fra Kalvedansen, av Elling Holst dukket opp i min hukommelse da jeg så en spenstig bondegutt spratt opp på skjermen i NRK og med vårkåt iver «rautet» at nå skal den blåblå blautmyra spavendes.

Alle som ønsket seg tilbake til fortiden skulle få sine ønsker oppfylt. Uansett hvilke organisatoriske mønstre de ønsker for kommuner eller fylker/regioner. Og han skulle ta regningen. Koste hva det koste ville.

Han har tatt innersvingen på julenissen dette året. «Hoppe etter Wirkola»? Dette uttrykket er modent for å byttes ut!

Finn E

DIKT

Fred

Kom la oss syne sangen om fred,

For fred i hjertet, fred med de neste.

Freden mellom nasjonene og fred med Gud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kom la oss synge – kom la oss danse.

For fred er vidunderlig og godt.

Jan-Helge Aarhus

Varden presiserer

I artikkelen om koronasmittede Kjell Osnes på side 4 og 5 i fredagens papiravis siterte Varden kommunalsjef Aud Fleten på at personell ved Brevik sykehjem ble innkalt for testing etter at det ble oppdaget symptomer på en avdeling fredag 5. november. Det riktige er at det ble igangsatt testing av ansatte og pasienter da virksomheten fikk melding om bekreftede tester mandag 8. november.