Foto: Kengo Kuma Kengo Kuma & Associates + Mad arkitekter

«Den manglende interessen og responsen fra statlig hold er meget kritikkverdig

Ibsenbiblioteket og bussbilletter er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Heia Varden

Endelig en avis og en journalist ved navn Sindre Omenås som tar opp en stor kultursak som byggingen av Ibsenbiblioteket/Sølvåren i Skien.

Ibsenbiblioteket/Sølvåren og den manglende interessen og responsen fra statlig hold ved kulturministeren, Abid Raja, er meget kritikkverdig. Kultursjefen har ikke besøkt Ibsens fødeby, imidlertid har han besøkt flerfoldige idrettsarenaer, landet over, noe som også er bra, men det går an å gjøre begge deler.

Skien har som kjent vedtatt å bygge Ibsenbilioteket/besøkssenter med åpning i 2028. Skien kommune har satt av 200 millioner kroner til prosjektet, fylket har begynt å sette av penger, mens penger fra staten, 50 millioner kroner, heller ikke i år er å finne på årets statsbudsjett, sannsynligvis

Veldig mange i Skien arbeider mot det store jubileumsåret 2028, da markeres Ibsens 200 års fødselsdag, en begivenhet ikke bare vi i Skien ser fram til, men folk fra hele verden.

Mange i Skien «klør» etter å komme i gang, men man må ha en viss forutsigbarhet for at det blir noe av prosjektet, i tide!

Det er flott at Varden har tatt denne saken og la oss håpe at avisen følger saken videre opp, vi savner mye realt kulturstoff i avisene. Flott, Varden!

Nina Melfald

Valget 2021

Husk at valgløfter ikke er bindende.

Oddbj E. Strand

Tusen takk!

På vegne av Gjerpen Røde Kors vil jeg takke alle dere som ga gaver til vår årlige basar ved Meny Borgestad. En stor takk også til alle dere som kjøpte lodd.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lise

Buss: N/A Foto: Anders Høines

Busstakster i Grenland

Har alle forstått hvilke konsekvenser takstendringen i Grenland har å si for brukerne?

Nå som hele Grenland er blitt én sone, koster en billett kjøpt i bussen 41 kroner. Det gjelder om du skal sitte på fra Langesund til Stathelle eller Langesund til Skien. Det må være tidenes mest idiotiske omgjøring, som dreper lokalkjøringen?

Jeg er fullstendig klar over at du får billigere billetter i app og andre løsninger, men det undertrykker grupper som må ta bussen (eldre, alle uten smarttelefon, de uten bankkort, osv.).

En konsekvens til, er at pasientreiser ikke dekker kostnadene til/fra sykehuset lenger for oss i Grenland.

Takk til fylkeskommunen som gjør offentlig transport i Grenland litt mer uspiselig. Bra miljøtiltak.

LarsW

Språkbruk

Jeg undrer meg over at de med politiske verv trenger å ta i bruk banneord. For meg er dette ord uten verdi og drar ned budskapet.

Astrid Andreassen