Foto: Fredrik Hagen

«Denne statistikken må det snakkes høyere om»

Selvmord, tiltak som rammer barn og unge, kvikkleire og folk som ikke følger smitteverntiltak er på tapetet i dagens Hallo Varden.

Omkomne i trafikken

Det er bra at det i 2020 var mindre enn 100 trafikkulykker hvor noen er omkommet. Samfunnet bruker store ressurser på å hindre trafikkulykker. Men hvor store ressurser brukes for hindre at altfor mange, spesielt unge tar sitt eget liv? Årsakene er sikkert like mange som de som ikke ville leve lenger og gjorde slutt på livet sitt. Men faktum er at vi i Norge har over 500 sjølmord hvert år, altså minst fem ganger flere enn antall dødsulykker i trafikken. Denne statistikken må det snakkes høyere om.

Øyvind Kaasa

Spar barn og unge

Ser kommunedirektøren anbefaler flere tiltak for å få ned smitten. Skal ikke snart noe stille kritiske spørsmål til det stat og kommune foretar seg? Nei vel. Da gjør jeg det.

I Skien og Porsgrunn bor det ca. 91.000 mennesker, 1. januar var det rapportert 17 nye smittede i disse to kommune. Det betyr at det ca. 0,018 % nye som har blitt smittet. Totalt sett har det i Porsgrunn og Skien blitt smittet 1179 personer av covid-19.

Det tilsvarer 1,29 % Det ingen spør om, er hvor mange som er friske igjen. Og hvor stor er sannsynligheten da for å treffe noen som er smitteførende?

Likevel så skal alt være rødt nivå? Og de skal stenge alt av organisert idrett og fritidsaktiviteter for barn og unge! Var det ikke denne gruppen de skulle skjerme? La nå barn og unge drive med sin aktivitet framfor å legge dagene deres i grus!

Og kanskje på tide aviser og kommune opplyser om hvor mange som blir testet og hvor mange prosent av disse som er smittet?

Hjelper veldig lite med skremsel om så og så mange smitta når det den ene dagen er 500 som er testet og 10 av de er positive på covid-19 også tester man 1000 dagen etter med 20 positive tester. Prosenten er den samme! Men du kan bruke tallene som du vil! Det er fortsatt lov å bruke sunn fornuft!

Rakettforsker

Egoister

Osloensere og andre mennesker fra forskjellige byer i østlandsområdet må jo være meget egoistiske med hensyn til koronasmitte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ser ut som noen gir fullstendig f....... i anbefalt oppførsel når det gjelder tiltak mot å smitte andre personer. Hva tenker disse menneskene med?

Dessverre går disse personers oppførsel ut over uskyldige mennesker.

De burde skamme seg.

Arne-Steinar Melhus

Kvikkleire

Tør Porsgrunn kommune å eksperimentere med kvikkleiren på vestsiden for å få bygd gang og sykkelbrua?

Bare lurer.

Arild

Foto: RODRIGO SOLIS AGUILERA.